Skocz do zawartości

mam pasek czy lancuch...czy ktos sie orientuje??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam mala zagadke.kupilem jakies 4 miesiace temu bmw 316i 92r wiadomo trzeba wymienic co nie co zeby jezdzic spokojnie.zastanawiam sie czy mam pasek czy lancuch bo bylem u dwoch mechanikow i kazdy mowi co innego ze mam lancuch a dgrugi ze pasek.moge podjechac do paru innych ale moze ktos z was sie orientuje.z gory dzieki.
Opublikowano
wydaje mi sie ze silniki m43 byly montowane od 1993 roku, wiec chyba masz pasek, ale glowy nie daje!!! moge sie mylic....
Ale w takim przykładowo roku 1994 miał kupujący do wyboru dwa silniki - czy chce mieć M40 czy też M43.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Bagor nie wystarczy twoja jedna odpowiedz bo widzialem osobiscie w niemczech duzo e36 z 1991 do 1993 z silnikami w43 duzo wlascicieli przekladalo sobie tam silniki wpisanie VIN tez nic nie da poprostu poszukaj zdjec silnika m40 i silnika m43 i porownaj albo podjedz do pierwszego lepszego mechanika a najlepiej to zobacz przewody od swiec czy ida pod spod takiego czarnego prostokata (obudowy cewek) przykreconego do lewego kielicha (patrzac od przodu auta) jak tak to masz m43 (lancuch) jak ida do plastikowej obudowy z przodu auta nie czekaj i czym predzej wymien ten pasek jak niewiesz kiedy ostatnio byl wymieniany