Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę założyc do swojego auta elektryczne sterowanie szyb przednich.

Kupiłem już mechanizmy , guziki , i jakiś sterownik , który podobno jest odpowiedzialny za prawidłową pracę szyb. Problem w tym , że nie wiem jak to wszystko połączyć. Gdzie oryginalnie znajduje się tzw. sterownik lub komputer jak kto woli i czy można gdzieś znaleźć schemat elektryczny szyb.

Słyszałem , że pierwsze modele E34 miały przygotowaną kompletną instalacje nawet do szyb nie wiem czy to prawda. Może Mi ktoś pomóc w tej sprawie? Byłbym bardzo wdzięczny :?

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
W moim przypadku to prawda, że wszystko było. Kostki w drzwiach, kostki do guzików, sterownik (ten sam co jest od centralnego zamka), czyli cała instalacja, kupiłem oryginalne podnośniki i guziki, wsadziłem i działa.
http://img410.imageshack.us/img410/9554/m5hire1nt1.gif
Opublikowano

A gdzie szukać tego sterownika? A elektryczny sziberdach Miałeś może?

Bo to jest podobno ten sam sterownik.

Opublikowano
To ten sam co jest do centralnego zamka?
Opublikowano

Próbowałem dziś coś poczarować z tymi szybkami i nic.

Guziki podłączyłem były dwie kostki do przednich szyb i do tylnych podłączyłem. Guziki sie świeciły instalacje prowizorycznie podłączyłem tzn podłączyłem tylko kostke z szyb. Inic. Nie działa. Silniczki na 100% sprawne sprawdzałem.

Siedzenie dzwignąlem znalazłem jakieś 2 tak jakby komputery nie wiem czy to te bo ten co dostałem do szyb jest całkiem inny i nie ma możliwości podłączenia go tam. Dodam ,że moje autko jest z 88' a mechanizmy i sterownik z 92' nie wiem czy to ma znaczenie.

Proszę o Pomoc Pilne mam rozebrane całe auto.

Ma ktoś może schemat instalacjii elektrycznej? :cry2: :cry2: :cry2:

Opublikowano

a wie moze ktoś jak podłączyc te silniczki od szyb prosto od przycisów ?? żeby obejść ten modół.

Chodzi o to , że od silniczka wychodzą tylko dwa kabelki + i - po zmianie biegunów silnik kręci sie w drugą strone tzn. + na- - na + tak by było chyba najprościej

Opublikowano

A wie może ktoś jakie ma znaczenie podłączenie wszystkich wtyczek w drzwiach??

Gdy to podłączałem to podłączyłem tylko silniczek z szyb reszty nie podłączałem. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie w klamce mam pełną opcje wszystkie gniazda są podłączone , może to jest zsynchronizowane z centralnym zamkiem?? LUDZIE POMÓŻCIE MI :mad2:

Opublikowano

tutaj masz potrzebne schematy jak nie potrafisz sam to jedź z tym do elektryka !! nie rób z siebie na siłę fachury !!

Jeśli nie znasz się 'ni w ząb' to trudno jest pomóc tak o wirtualnie. I nie wymagaj żeby ktos specjalnie pruł tapicerki i dywaniki żeby zobaczyć jakiś kabelek.

PZDR i powodzonka życzę

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Dzięki za schematy. Rozgryzłem to sam po tym jak elektryk zaśpiewał Mi za podłączenie tych szyb 350zł.

Jeszcze raz Dzięki wszystkim za Rady . Pozdrawiam Mus102 :cool2: