Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Gdzie mogę dostać gumę wlotu powietrza do E36 92'. W becie założony jest gaz więc orginalna guma za bardzo nie pasuje (jest bardzo zgnieciona, co za tym idzie szybko pęka no i powietrze dobrze do silnika nie dochodzi). Chodzi mi o gumę między przepływomierzem a mikserem gazu któtóry jest na kolektorze ssącym.

Opublikowano
Nową w ASO :lol: . ALe piszesz że tak założyli Ci ten gaz że masz utrudniony przepływ powietrza do kolektora??? To w zasadzie czego szukasz - jakiejś innej gumy???Nic za bardzo nie będzie pasować. Powiem tak, jak zakładali gaz to niech Ci to teraz zrobią / poprawią bo przecież z jakiej racji masz szukać gumy (innej?)?
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
O to chodzi że ja tego gazu nie zakładałem. A mam pytanie do tych co mają założony gaz w e36 2.0, oczywiście nie sekwencje jak mają rozwiązane połaczenie przpływomierz, mikser gazu??? Czy jest wstawiona orginalna guma czy też jakaś inna??
Opublikowano

Jeśli ta stara guma jest pęknięta, to musisz kupić nową w aso i niestety od razu przed założeniem trzeba ją trochę obciąć od strony przepływomierza, żeby sie zmieściła bez załamań.

Niestety konstruktorzy nie przewidzieli, że ktos będzie pakował tam jakiś mieszalnik i dlatego jest mało miejsca. Pocieszę cię, że jeśli ktoś montuje blosa, to miejsca jest jeszcze mniej.

Wadą skrócenia tej gumy jest to, że drgania z silnika sa bardziej przenoszone na przepływomierz i rusza sie też cały filtr powietrza razem z silnikiem.

Można też spróbować przesunąć filtr na mocowaniach trochę w stronę chłodnicy albo kombinować z mikserem zamontowanym wewnątrz rury.

Ten sam problem występuje w wszystkich silnikach 6 cyl 24V, jeśli ktoś chce zaoszczędzić na wtrysku gazu i montuje mieszalnik.

Opublikowano

Cześć

Jeśli zauważyłeś nie w porę- to lipa..musisz wymienić popękaną.

Ja kiedy zakładałem gaz to osobiście skróciłem tę gumę obcinając ją kilka cm. (doświadczalnie patrzałem), ponieważ gazownicy też włożyli na ścisk tę gumę i była cała odkształcona. W chwili obecnej jest nówka glanc.... :norty:

pozdrawiam

Opublikowano
jescze jedno wyjscie to zamontowac mikser do gumy, ma te same parametry srednicy wew, jednak bedziesz musiał i tak w niej dziure zrobic zeby gad do mieszalnika doprowadzic, i tak źle i tak niedobrze. W E34 jest troche wiecje miejsca tak wiec nie ma tego problemu.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW