Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj dmuchnęło jak leciałem obwodnicą Wrocka i kamyk rozwalił mi szybę :duh:

Pod pracą zatrzymała mnie policja i zabrali dowód. Tak, wiesz pan na wszelki wypadek.

Mam w AC opcję 'szyby' ale oczywiście serwis zaprasza na wymianę za 2 tygodnie.

Kumulacja niech to szlag.

Pozdr Czujnik

jest moc, będzie szmoc ;)
  • Moderatorzy
Opublikowano
Pech. Zawsze ciekawiło mnie jak to jest z tym ubezpieczeniem szyb. Czy przypadkiem nie możesz podjechać, żeby wymienili od ręki, a warsztat niech się potem dogaduje z ubezpieczalnią? Albo może da radę zrobić z AC, a potem regresem na ubezpieczenie szyb?
Opublikowano

Od ręki nie wymienią bo nie mają cytuję 'mocy przerobowych' koniec cytatu.

Po zgłoszeniu do alianza mam numer sprawy i już właściwie nic nie robię. Serwis rozliczy się z ubezpieczycielem.

Oczywiście jak znajdzie szybę, fachowca i czas do wymiany :duh:

Pozdr Czujnik

Opublikowano
jak miałem ac szyba w pzu to była opcja ze jak nie moga wymienic w miare szybko to mozna to zrobic we własnym zakresie a potem im fv do rozliczenia - i tym sposobem wymieniłem ori szybe a nie zamiennik - poczytaj dokładnie warunki ubezp.
Opublikowano
Pytales w ASO BMW Dłuogłęka? Tam się szybciej czeka z reguły na serwis niż w inchcape

2015: Jatoba Brown F10 520d xdrive B47 (ex) | 2019: Bluestone G32 640i xDrive B58C | 2020: Melbourne Red F40 120i FWD B48 (ex) | 2025: Manhattan Green G05 40i xDrive B58N | https://www.instagram.com/gran.turismo.g32/ | https://www.instagram.com/red.bmw.f40/

Opublikowano
Ta opcja "szyby" co masz to jest wymiana na oryginalną szybę? bo u mnie okazało się że to tylko zamiennik do wartości 3000zł moge w tym pakiecie wymienić. Ja czekałem tylko jeden dzień na wymianę Frank-Cars Częstochowa
Opublikowano
Pytales w ASO BMW Dłuogłęka? Tam się szybciej czeka z reguły na serwis niż w inchcape

Szczerze mówiąc na razie Dex. Zadzwonię do Długołęki, dzięx za przypomnienie.

Inchcape omijam szerokim łukiem :mrgreen:

Edit: skontaktowałem sie z alianz i opcja szyby to ori a nie zamiennik. Rozliczenie bezgotówkowe robi serwis.

Edit: we Wro około 50 aut ma szyby do wymiany.

Pozdr Czujnik

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ta opcja "szyby" co masz to jest wymiana na oryginalną szybę? bo u mnie okazało się że to tylko zamiennik do wartości 3000zł moge w tym pakiecie wymienić. Ja czekałem tylko jeden dzień na wymianę Frank-Cars Częstochowa

Mam podobną sytuację. Jak skończyła się Twoja przygoda?

Opublikowano
Jak skończyła się Twoja przygoda?

napisalem w twoim watku zeby najpierw podjechac do aso

u mnie bylo tak:

podjechalem do aso, podpisalem papiery o bezgotowkowe rozliczenie, oni umowili sie z rzeczoznawca

podstawilem rano auto, dostalem zastepcze, po pracy odebralem moje

wymienili szybe na oryginal, czujnik wkleili na zel, wykonali testy i dostalem protokol

mimo ze sama szyba miala kosztowac 3000 netto to nie doplacilem ani zyla

aso potrafi :mrgreen:

tapatalked

Opublikowano
Jak skończyła się Twoja przygoda?

napisalem w twoim watku zeby najpierw podjechac do aso

u mnie bylo tak:

podjechalem do aso, podpisalem papiery o bezgotowkowe rozliczenie, oni umowili sie z rzeczoznawca

podstawilem rano auto, dostalem zastepcze, po pracy odebralem moje

wymienili szybe na oryginal, czujnik wkleili na zel, wykonali testy i dostalem protokol

mimo ze sama szyba miala kosztowac 3000 netto to nie doplacilem ani zyla

aso potrafi :mrgreen:

tapatalked

Mam mniej szczęścia, wycena szyby w ASO 5000zl, będę robił z AC.

Opublikowano
Mam mniej szczęścia, wycena szyby w ASO 5000zl, będę robił z AC.

o kurde

mam bez hud ale czy to robi az takie roznice?

jak napisal @christo74 zadzwon do innego aso

tapatalked