Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanko jaką instalacje polecalibyście do takiego autka:

bmw 525 (170KM) rocznik 1990.

gdzie najlepiej założyć w okolicach rzeszowa??

pozdrawiam

Opublikowano
Bez problemu powinna chodzic na instalacji 2 generacji, mam taką w swoim BMW i nie miałem najmniejszych problemów. Tylko odpowiedni mixer niech założą do mocy auta, no i wybierz sprawdzony zakład, żeby jakiejś lipy nie było. Kiedyś np widziałem imitacje 2 generacji w Scorpio , które prawie bym kupił- na szczescie byli ze mną odpowiedni ludzie, którzy zwrócili na to uwagę- ale to inna bajka...2 generacja będzie ok, dbaj o filtry, swiece i kable a nie będzie problemów, u mnie nigdy nie strzelił-przejechałem 12 tyś
Opublikowano
Też tak myślę, reduktor koniecznie "wzmacniany", bo wersje podstawowe przeważnie do 130KM i to nie zawsze starcza. Ja mam dobre zdanie o lowato lub dużym brc. Dużym tzn, dużej średnicy. A jak już piszę, to dokładnie chodzi o to, że przeważnie dużych gabarytów reduktor mieści w sobie więcej wody (płynu chłodniczego), a co za tym idzie trudniej go zmrozić przy starcie zimą. Dodatkowo uważam, że dużej średnicy membrany są dokładniejsze w dawkowaniu gazu i trwalsze. Ale to tylko moje spostrzeżenia, nie żadna teoria naukowa.
Opublikowano

Witam

Ja bym do tego silnika zalozyl 2 gen ale z blosem i ze starting protection.

Kiedys mialem 2 gen w e34 520 m20 12v minusem jest to ze traci moc odczuwalnie no i musisz dbac wiecznie o elektryke swiece kable palec kopulka musi byc nienaganne bo inaczej bedzie boom boom ;) Jak zalozysz z blosem to nie straci tyle mocy...

Opublikowano
Odpowiednio wydajny mikser plus reduktor z kompensacją. :cool2: Jak będzie mało mocy to można dodać wariator. Tylko nie przesadzaj z kątem wyprzedzenia zapłonu. :nienie:
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja bym do tego silnika zalozyl 2 gen ale z blosem i ze starting protection.

Kiedys mialem 2 gen w e34 520 m20 12v minusem jest to ze traci moc odczuwalnie no i musisz dbac wiecznie o elektryke swiece kable palec kopulka musi byc nienaganne bo inaczej bedzie boom boom ;) Jak zalozysz z blosem to nie straci tyle mocy...

Zdecydowanie zgadzam się z kolegą. Właśnie u siebie w M20B25 zainstalowałem BLOS-a do II generacji na AL-700. Muszę przyznać, że zaczęło to działać tak, jak powinno, idzie żwawo, i chyba będzie oszczędniejszy. A i przeróbka ładniejsza, bo filtr powietrza zostaje na swoim miejscu. Tylko uwaga techniczna: ja u siebie zmieniłem rurę gumową na taką sprzed listopada 1988, bo ma lepiej rozwiązany układ wolnych obrotów.