Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiem, ze jest potrzebny adapter do jej podlaczenia, ale gdzie go kupic. juz pociagnalem kabel od zmieniarki do radia. teraz chcialbym bezbolesnie zakonczycz operacje.
DIESEL POWER
Opublikowano

widze, ze bede mial problem bo wszystkie te urzadzonka sa do firmowego kabla, a ja takowego nie posiadam, tylko od zmieniarki alpine. dla ulatwienia samochod jest z 2001 roku.

a czy alpine ma w swojej ofercie takie interfacy? bo szczerze mowiac chcialem to zalozyc przed piatkowym wyjazdem.

DIESEL POWER
Opublikowano
no dobra. interface juz jest. musze tylko polozyc kabel do zmieniarki. czy ktos dysponuje takowym kablem?
DIESEL POWER
Opublikowano
Mam takie kable, tylko czy akurat właściwy - było ich kilka typów. Daj znać na priv. - jaką potrzebujesz długość i czy radio jest już nowego typu czy stare (w 2001 było różnie).

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
poniewaz nikt nie ma kompletu kabli mam pytanie - serwis ma te kable i sa w dobrej cenie tylko twierdza, ze jeden jest od radia do bagaznika a drugi tylko w bagazniku. czy potrzebuje obydwu, do czego sluzy kazdy z nich?
DIESEL POWER
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Potrzebujesz obydwu kabli.

Ten który idzie od radia do bagażnika to kabel jedynie zasilający i sygnałowy. Zobacz czy go przypadkiem nie masz, większość samochodów nie posiadających fabrycznie zmieniarki mają ten kabel za wykładziną bagażnika lewego tylnego nadkola. Odchodzi on od całej wiązki i jest tam ukryty. Trzeba go tylko odszukać.

Drugi to kabel który podłączasz tylko w bagażniku między zmieniarką a tunerem radia (o ile dobrze pamiętam).

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano
A ten zasilający znalazłeś w bagażniku?

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg