Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Forumowiczów wiem ze temat byl pewnie poruszany ale czy ktoś sie orientuje albo montował do e39 odme (całą) z e60 np.z filtrem plastikowym ???
Opublikowano
ja mam u siebie tylko ze w 3.0 odme z e60, zadnych problemow z montazem, wyrzucasz stary filterek i wkladasz ten plastikowy
Opublikowano
narazie sam zrobilem moze z 5-6tys km z tym filterkiem, filterek nie jest chyba rozbieralny ale chyba mozna go wyplukac w benzynie ekstrakcyjnej albo czyms podobnym, poczytaj opinie na necie i sam zdecyduj czy warto czy nie, wg mnie warto
Opublikowano

Ja z kolei w swojej e61 535d planuje downgrade na odmę z e39. Wydaje mi się, że lepiej spełnia on rolę separatora cząstek oleju a jego wymiana nawet przy każdym zlaniu oleju nie jest dużym problemem.

W aucie mam założony oil catch tanka i tego syfu zbiera się tam całkiem sporo więc ten bezobsługowy separator jakiś rewelacyjny nie jest.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Wczoraj z racji przebiegu mojego auta postanowiłem skontrolować stan mojej odmy w e60 535d 272km i po wyciągnięciu jej i sprawdzeniu numerów (11 12 7 781465) wychodzi na to, że jest to odma od e46/e39 itp. I tu pojawia się moje pytanie, lepiej wymienić odmę na taką dedykowaną do mojego auta, czy na taką z e39, ktoś to wcześniej zrobił w jakimś konkretnym celu, czy poprostu cięcie kosztów? :?: :8) dodam jeszcze, że nie jest to odma z takim filcowym filterkiem jak np. mam w e46 320d, tylko coś takiego: 2db005ab4a6c8b5cc48f16ecdb92