Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam BMW e60 2008 rok 525d 197km 3.0 diesel

Jako ze posiadam lekki problem ze skrzynia cZyli przeciąganie 2 biegu, wibracje w czasie jazdy jak i na postoju przy obrtotach w granicy 1100-1700, po nagrzaniu auta czasem lekkie szarpnięcia , auto pod lekka górkę na Drive jedzie do tylu , postanowiłem nie naprawiać skrzyni bo często kończy sie to rachunkiem na 5-7 tys złotych i późniejszymi problemami i chce kupić używana skrzynie z konwerterem ceny sa różne od 1500-3000 zł wiadomo jest ryzyko ze kupi sie gruz, ale sprzedawcy dają gwarancje rozruchowa , cZyli założę skrzynie , adaptacja i jazda testowa . Na Allegro jest masa tych skrzyń i tu potrzebuje pomocy , do tego auta idzie skrzynia o oznaczeniu 6hp21 tak mam napisane na swojej , czy wszystkie skrzynie z e60 o tym oznaczeniu będą pasować ? Czy z 2 litrowego diesla sie nada? Czy z mocniejszej wersji 3.0 diesel bedzie pasowała do mojej słabszej ?

Opublikowano
skrzynia jest ta sama w 520d i 525d, ale już sprzęgło hydrokinetyczne jest inne, 530d to już inna skrzynia i inny konwerter.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skrzynia nie jest p&p.Trzeba edytować kod isn.