Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj przeczytałem prasówkę na temat recalla BMW. Co ciekawe, wezwanie dotyczy modeli wyprodukowanych w latach 2011-2012. Poniżej podaję listę samochodów i linka do artykułu:

• 535i,
    535i xDrive,
    535i Gran Turismo,
    550i xDrive Gran Turismo vehicles
    740i (2012)
    740Li (2012)

a także:
    135i Coupe,
    1 Series M Coupe
    135i Convertible
    2011 Z4 sDrive 35i
    335i
    335d
    335i Coupe
    335is Coupe
    335i Convertible
    335is Convertible

Więcej informacji: http://www.bmwblog.com/2017/02/15/bmw-recall-potential-problem-rear-cv-joint/

Czy ktoś może się podzielić jakimś info z polskich ASO? Info świeżutkie..

PS: Na tej stronie możecie sprawdzić czy Wasz samochód jest objęty jakąkolwiek akcja serwisową: https://www.nhtsa.gov/recalls U mnie zgłasza pompę paliwa, ktoś robił?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No u mnie coś sie zaczęło dziać , auto wyświetliło kontrolke silnika (pomarańczowa ) i komunikat brak mocy udaj się do serwisu :( po czym zgasło na wolnej prędkości.

W serwisie stwierdzili ze to vanos do wymiany i póki co próbują go odpalic :duh:

Opublikowano

:nienie: To jest wezwanie, ale ... dla klientów za wielką wodą.

U nas kompletnie nie respektowane :mad2:

Opublikowano

Do jakiego dealera dzwoniłeś? Mam drugie auto z usa, w pierwszym też robiłem naprawę w ramach akcji serwisowej - bez problemu. Właśnie umówiłem się na wymianę pompy paliwa w f10, tylko czekam na potwierdzenie detali dot. spisu części - panu pojawiło się więcej tego w systemie.

Spróbuj zadzwonić do innego dealara, nie ma znaczenia po której stronie wielkiej wody jesteś :). Te jednostki są dostępne zarówno w Europie, jak i w USA. Polecam Bawarię Motors.

Opublikowano
Auto juz wróciło do domu, w misce olejowej znaleźli śrubki jakieś śrubki ponoć z vanosa tak mi powiedzieli, rozrząd nieuszkodzony, vanosy wymienione, sterowniki na nowo zainstalowane, na mechanice specjalnie się nie znam aha no i poduszka pod silnikiem walnieta była. Wg mnie autko jeździ jak dawniej :D