Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po 13 miesiącach użytkowania trafił się pierwszy problem.

Podczas jazdy auto przechodziło w tryb awaryjny - informacja "moc pojazdu została ograniczona (..)" ... :cry2:

W serwisie powiedzieli mi że trwa akcja serwisowa w tym modelu i będą wymieniali najprawdopodobniej zawór EGR + jakieś tam oprogramowanie.

Szkoda że nie otrzymałem wcześniej informacji o "akcji serwisowej".

Dowiedzieć się na autostradzie 200 km od domu , że auto jest w trybie awaryjnym i może jechać maks 80 km/h - bezcenne. :mad2:

Lada chwila na narty się wybierałem ...

IMG_5042.JPG?o=AsDpl6__1RA7Fk8XH-64NKmPB7lG7844tkANxHFrh8yW&v=1&x=3&a=BYV7JQtVLjMxA-VeQA&e=1515419817&k=db9LyLEc4ywPBJIAuYPLrw&fl=&r=09d3f72a-9960-4a16-942c-b04a307e6f50-1&ckc=com.apple.clouddocs&ckz=com.apple.CloudDocs&p=25&s=1Ns1KEbcCPkY67aSOrFCryd-Wko&cd=i

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
38 kkm w niespełna rok , całkiem nieźle ...

nie zartuj

2 lutego minely dwa lata jak odebralem auto i mam 122tys przebiegu :mrgreen:

tapatalked

zawór EGR + jakieś tam oprogramowanie...

wymienili mi egr przy przebiegu 90tys na szczescie przy normalnym serwisie

kurcze od razu roznica

mi mocy tez brakuje (mam 2.od 190 konikow), niestety dokupilem gwarancje i boje sie mieszac

tapatalked

jest moc, będzie szmoc ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem 3 tyg po akcji serwisowej, wymienili mi EGR i wszystko ok.

Kilka dni temu otwieram maskę w celu dolania płynu do spryskiwaczy a tam kulinarna niespodzianka !

Chyba serwisant chciał jakiegoś tosta zrobić... :cry2:

28056402_10216517719122003_8479230946180453865_n.jpg?oh=9354ff6bde4ea4231fb2f1614f55b034&oe=5B0C0790

Coś czułem, że trochę mnie znosi na autostradzie :duh:

Opublikowano
Najs :D Dobre chociaż ?

trochę słona, zapewne od soli drogach, ale ok :8)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Na 101% to kuna sobie przyniosła i zostawiła na później, także radzę pilnować przewodów i wygłuszenia pod maską.
Opublikowano
Na 101% to kuna sobie przyniosła i zostawiła na później, także radzę pilnować przewodów i wygłuszenia pod maską.

jeżeli kuna wymieniała mi EGR to możliwe :D

Kanapka nigdzie nie była nadgryziona, ponadto wlew od płynu do spryskiwaczy był od wizyty w serwisie cały czas otwarty na oścież, maska go przygniotła otwartego. Na foto już tego nie widać bo go zamknąłem.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Ostatnio znalazłem kajzerkę pod maska, a po kilku dniach pełno śladów łapek. Na szczęście nie w f30.. wydaje się to śmieszne ale lepiej zobaczyć..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mnie żona wystraszyła tym że jej silnik się palił... wynik - zwęglona pajda chleba na silniku... W drugim pióra gołębia...

Send with handy.