Skocz do zawartości

!!! RATUNKU JESTEM NA WCZASACH A ZABLOKOWAŁ SIĘ WSTECZNY !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam e-30 z "85 roku i dramatyczny problem. Wrzuciłem wsteczny i tak zostało , nie ma możliwości wbicia innego biegu... Jestem załamany, w hotelu czeka żona, auto załadowane po brzegi, początek urlopu, 300km od domu a ja rozkładam ręcę i mam ochotę strzelić sobie w łeb..

Błagam pomóżcie ,może ktokolwiek wie gdzie w lubuskim w okolicach Łagowa jest jakiś magik od bmw... Może ktoś miał podobny przypadek i to jakaś bździna - oby nie skrzynia :(

!!! P O M O C Y !!!

Opublikowano
a probowales bardziej drastycznie?"strzelic" ze sprzegla i w tym momencie probowac wbic luz...nic innego mi do glowy nie przychodzi...
Opublikowano

hmm to rozumiem ze na galce masz luz, nie ma oporu...nie wiem jak to jest rozwiazane ale musial ktorys z wodzikow peknac,poluznic sie itp...

jak sciagniesz mieszek i plastikowa obudowe jestes w stanie dojsc do wybierakow?

Opublikowano

będę rano sprawdzał czy jakiś wodzik nie pękł bo terz idę się upić z żalu...

Narazie muszę zorientować się gdzie tu jakiś warsztat jest bo nawet nie mam jak pod auto zajrzeć ( za nisko na glebie leży )...

Narazie prubuję sam się pocieszyć ,że może to nie skrzynia bo będzie po wczasach....

Opublikowano
jezeli ci galka luzno lata to na 99% spadla zawleczka i wychaczyl sie wodzik, trzeba by go wsadzic na miejsce i zrobic taka prowizorke jak nie masz zawleczki ze owiniesz drutem i spoko wrocisz do domu,
przednie kola sluza do kierowania, a tylne do napedzania
Opublikowano
Dobra ja idę do auta ,mam lapa z łączem z idei to będę na bierząco relacjonował, ptanie tylko mam --- zrobię to od góry ściągając mieszek czy muszę auto na pustaki walić i kłaść się pod spód ??
Opublikowano

Musisz się kłaść pod autem.

Nad wałem zaraz za skrzynią powinien być widoczny łącznik pomiędzy końcówką lewarka a wybierakiem w skrzyni.

Jeżeli spadł to albo z tej lub z drugiej strony, więc go załóż i zabezpiecz jak przedmówca napisał.

Opublikowano
dobra jestem w aucie , widoczności zero, pod auto nawet ręki nie włożę, niech szlak trafi H&R i Bilsteina.... Jak tylko go na czyś postawię to zobaczę co jest pięć. Mam nadzieję ,że chociaż ręcznie wrzucę jakiś bieg wodzikiem na skrzyni żeby pod hotel dojechać, a padł bym plackiem ze szczęścia jak bym na stałe naprawił... Dobra idę szukać czegoś do podkładki....
Opublikowano

Zabawę przekładam ,aż się rozjaśni bo g....o widać, rano najwyżej wrzucę auto pod zapasówkę i któreś koło i wczołgam się pod spód i oby to ten zasr....y łącznik....

Wielkie dzięki dla wszystkich za wsparcie duchowe i techniczne.

Jak by ktoś zaniemógł kiedyś w okolicy Świnoujścia to dzwońcie pod 091 3279039 i proście Krystiana - pomogę na bank.

Jeszcze raz dziękówa i pozdrowienia dla wszystkich z BMW