Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, co sądzicie o poniższej bryce. Trochę bidna wersja ale kolega chce oglądać. Było to juz tutaj prześwietlane ?

WBAVR91018A101095

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-sprzedam-bmw-3-e91-320i-n43-touring-ece-m-pakiet-czarny-bilstein-b6-ID6yKaF3.html#xtor=SEC-8

Czy N43 to już bardziej udany silknik, bo ja mam N42 i wiem jakie chodzą o tym typie opinie.

Mimo wszystko ja jestem zadowolony z mojego N42 i to na LPG :)

Gdzie warto zajrzeć w tym modelu przed zakupem ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trudno o opinię o takim samochodzie.

Bo z jednej strony w tym przypadku jest szansa na rzeczywiste wskazania drogomierza, a drugiej strony... jak widać - samochody z wypożyczalni - to jak dziewczyny lekkich obyczajów - chciałoby się rzec - mało mężów, ale ciężka eksploatacja...

Jak widać - ilość i waga napraw w tej beemce vs przebieg jest niepokojąca.

Wiem, wiem - czasy mamy takie, że wielu kupuje dla napisu na liczniku, ale czy w tym przypadku warto?

Bo niestety w związku z powyższym raczej nie oczekiwałbym samochodu idealnego.

Do tego w takim przypadku nigdy nie dowiemy się o tym aucie wszystkiego - bo od kogo - od tych setek wypożyczających :?: :?:

Ciekaw byłbym też szczerej odpowiedzi na pytanie o zużycie oleju silnikowego.

Że o wyposażeniu, a właściwie jego braku nie wspomnę...

N42 - szału nie ma, N43 ma swoje grzechy (w tej sztuce wg deklaracji sprzedawcy niektóre już opanowane), ale o gazowaniu N43 zapomnij.

Cóż - szukacie takiego sprzętu - można się jej przyjrzeć.

Ale bądźcie uważni.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, co sądzicie o poniższej bryce. Trochę bidna wersja ale kolega chce oglądać. Było to juz tutaj prześwietlane ?

WBAVR91018A101095

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-sprzedam-bmw-3-e91-320i-n43-touring-ece-m-pakiet-czarny-bilstein-b6-ID6yKaF3.html#xtor=SEC-8

Czy N43 to już bardziej udany silknik, bo ja mam N42 i wiem jakie chodzą o tym typie opinie.

Mimo wszystko ja jestem zadowolony z mojego N42 i to na LPG :)

Gdzie warto zajrzeć w tym modelu przed zakupem ?

N42 i N46 to bardzo udane silnika, czego nie można powiedzieć o N43, który lepiej omijać z daleka.

Opublikowano
(...) samochody z wypożyczalni (...)

wynajem długoterminowy (leasing) to zupełnie co innego! Mało kto kupuje dziś (nowe) auto za ponad 100k PLN lub więcej za gotówkę, a sposób finansowania ma się nijak do użytkowania.