Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[E60] N52B25 - Wymiana wtryskiwaczy!

Sprawa jak w temacie. Czy po wymianie wtryskiwaczy, trzeba będzie dokonywać ich adaptacji, czy jest to zwykła mechaniczna wymiana i wszystko będzie działać??

Proszę o pilną pomoc w tej sprawie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli wymienisz wszystkie to muszą zostać dopisanie kody na wtryskiwaczach.

Czemu wymieniasz? Nie chcesz najpierw spróbować ich wyczyścić? Np. 3623 Liqui Moly Dichtungs-Entferner i poprawić 3325 Vergaser-Aussen-Reiniger. Nowe uszczelki i dolać jeszcze preparat do benzyny do czyszczenia wtryskiwaczy

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Nie pali na jeden cylinder, stąd wymiana.

Na każdym wtrysku mam takie same wartości, ale wyglądają inaczej niż na n43. Jedyna sensowa wartość, jaką widzę to 316/05.

Czy to jest to?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak wymieniasz jeden to chyba nie musisz (chyba w dislu możesz wymienić do dwóch bez wpisywania przy R6)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki za info.

W tym silniku oprócz świec, cewek i wtryskiwaczy może być coś innego co powoduje wypadanie zapłonu?

Świeca, kompresja, hydro kompensatory

Opublikowano
Dzięki za info.

W tym silniku oprócz świec, cewek i wtryskiwaczy może być coś innego co powoduje wypadanie zapłonu?

Świeca, kompresja, hydro kompensatory

i jeszcze mechanicznie uszkodzony valvetronic, tj. przy ustawionym przez vvt minimalnym skoku zaworów (0.6mm), zawor w rzeczywistosci jest zamkniety

Opublikowano

Każdy cylinder pracuje na innych wartościach, a 3 ma na minusie 1700 prawie..

Świece włożyłem nowe przed chwilą i nic, nawet lekko zalewa 3 cylinder.

Zmieniałem kolejność wtryskiwaczy, cewek - nic. O dziwo jak włożyłem nowe świecie i zmieniłem miejscami wtryskiwacze to pracował dobrze i po chwili wypad.

Teraz tryb "normalny" nawet nie wracam.

Przy wkręcaniu świecy widziałem, że 3 cylinder jest zamknięty. Co mogę teraz sprawdzić na komputerze, albo ktoś może pomóc inaczej?