Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów

Jestem nowy, więc w razie czego prosze o wyrozumiałość :)

Ale do sedna, kupiłem bunie jakoś z miecha temu i problem taki, ze nie podswietla przycisków podnoszenia szyb, dsc, grzania foteli, pokrętel nawiewu ( niestety manual) i przycisk otwierania drzwi. Ogólnie cała decha ciemna razem z popielniczka. Przycisk awaryjnych, podswietlenie wyłącznika świateł i zegar swieci normalnie. Szukałem na forum i dogrzebalem się tylko do podobnego problemu tyle, że kolega opisywał problem w e60. Zauważyłem też, że czasami na włączonch postojowkach włącznik nie łączy i wszystko gaśnie. Wystarczy go delikatnie ruszyć i załapuje. Pytanie brzmi czy problem tkwi w samym włączniku i czy da radę go reanimować, czy wymiana na inny ?

Opublikowano
Co do wyłącznika podjedź na jakiś szrot i podmień na sprawny, ewentualnie od jakiegoś znajomego żeby upewnić się czy to wina tego. Jeśli nie to trzeba sprawdzać okablowanie,
Opublikowano
Mam możliwość, kolega ma e46 tyle że przedlift z 99r. Ale to chyba nie ma znaczenia. Chodzi mi głównie o to czy jeżeli tylko podmienie wlacznik czy to wystarczy czy trzeba programować żeby zadziałało?
Opublikowano
Jeśli zmienisz cały moduł świateł to trzeba programować.nie wiem czy sam przelacznik jest rozbieralny ewentualnie wymienialny. Zajrzyj i sprawdź
szukam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam po przerwie

Dla potomnych problemem był włącznik świateł czyli cały moduł.

Wymiana na inny pomogła, wszystko ładnie świeci. Problem który was napotka to kropka przy przebiegu z racji niezgodności z modułem, wiec trzeba go zakodować i tyle.

Pozdro.