Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bry. Panowie mam pytanko, przy ruszaniu na 1 potem na 2 i 3 słychać dziwne odgłosy z tyłu nie wiem jak je określić jutro wieczorem się przejadę z kobieta to pomoże mi to określić. Im bardziej agresywny start tym jest to głośniejsze. Nie jest to po prostu puk tylko coś powtarzającego, może uda mi się nagrać. Jakieś sugestie? :-)
Opublikowano
dyfer, przeguby, łożyska kół, podpora wału, łącznik elastyczny wału, wyrwane mocowania z podłogi, ewentualnie coś z zawieszeniem, tuleje w progach wyrwane, czy nawet uszkodzone mocowanie wydechu, sporo tych przyczyn może być, a z twojego opisu nie da się wywnioskować o co chodzi
Opublikowano
Niedawno pisałeś o stukach w lewym tylnym kole , tamto naprawiłeś ? czy to raczej ta sama usterka ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Sprawdz czy nie masz wyrwanych mocowań wózka dyfra.Mogą to być luzy na wale , albo słynna tuleja 9 ale najczęściej są to luzy międzyzębne na dyferencjale . Ogólnie nie jezdziłem e46 która by tego nie miała . Ja bym się tym nie przejmował ,kolega zmieniał wszystkie tuleje ,wyważał wał i ma dalej to samo. Ogólnie typowe w e46 jak większość usterek...