Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z webasto w mojej 525d wiem ze temat byl juz poruszany ale moj przypadek jest bardziej skomplikowany a zatem od poczatku.

Po pierwsze komp obd i zonk nie wykrywa nie widzi webasto , jest to co prawda tylko dogrzewacz ale chyba powinno wylapac ??????

Po drugie mechanik specjalista od webasto i klimy programem do webasto podpiął sie pod urzadzenie na krotko i stwierdzil ze wszystkie podzespoly dzialaj poprawnie itd tylko sterownik padł norma wiec demontaz sterownika wysylka do goscia ktory naprawia i gitara ponowny montaz i webasto dalej nie odpala i tu teraz klin.

Mechanik twierdzi ze sterownik dalej jest zepsuty bo powinien na stole je odpalic

Facet od sterownika powiedzial ze musi byc zamontowane na aucie bo musi dostac sygnal ze silnik pracuje itd, oraz ze jest jakis kable we wtyczce pin nr2 ktory jest kablem syganlowym od licznika i miedzy nimi moze nie byc polaczenia . Co wy na to??????

Opublikowano
Dogrzewacz przynajmniej w e 46 pracuje w zależności od temperatury zewnętrznej. Zależy jaka temperatura zewnętrzna tak bardzo dogrzewa po włączeniu zapłonu. Gdzieś w internetach jest kilka wpisów na temat pracy dogrzewacza znajdziesz bez problemu. :-)
Opublikowano
zmień tego swojego specjaliste który chce na stole ten piec odpalić bez połączenia z autem... podłącz k-bus do pinu 2 w piecu jak Ci tamten radził i będziesz sie mógł połączyć inpą i prawdopodobnie odpalić piec bo to wygląda jakby niebyło połączenia między piecem a autem(zegarami)
Opublikowano

Ja się podepne pod temat.

Mam e39 530d touring. Wg vinu nie mam webasta, także nie mam naklejki na nadkolu.

Inpa przy wejściu do Webasto krzyczy błędem skryptu i nic nie wyświetla.

Szukałem na necie i wielu ludzi pisze że ten model zawsze miał...

Nie mam garażu więc obecnie ściąganie nadkola nie wchodzi w grę.

Czy jest jeszcze jakiś sposób aby się dowiedzieć czy go mam czy nie?

I pytanie dwa. Jaki może być orientacyjny koszt zamontowania Webasto?

Opublikowano

Jak webasto jest zamontowane, to na wysokości drzwi kierowcy pod spodem koło pompy progowej jest widoczny tłumik.Można otwór wyczuć ręką.Gdy wszystko działa to przez ten otwór lecą spaliny.Jak nie masz tego tłumika to na pewno nie masz webasta.

Opublikowano

Jak webasto jest zamontowane, to na wysokości drzwi kierowcy pod spodem koło pompy progowej jest widoczny tłumik.Można otwór wyczuć ręką.Gdy wszystko działa to przez ten otwór lecą spaliny.Jak nie masz tego tłumika to na pewno nie masz webasta.