Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów jestem tutaj stosunkowo nowy pewnie ze względu na to że stałem się posiadaczem swojego pierwszego bmw , ale do rzeczy niepokoją mnie dwie rzeczy pierwsza dość mocno drgający drążek zmiany biegów na tak zwanym luzie jak jede albo dodaje gazu drążek się "uspokaja" a druga rzecz która mnie martwi to dziwny dźwięk pojawiający się gdy na zaciągniętym ręcznym próbuje ruszyć dźwiek również pojawił sie raz gdy przyspieszałem już oczywiście bez ręcznego wrzucam dwa filmiki żeby zobrazować problemy bardzo bym prosił o jakieś podpowiedzi sugestie

https://www.youtube.com/watch?v=E8ywa4-pU0s&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=Wxs3iqKl2rQ

Opublikowano
Tak się zastanawiam i czytając w różnych źródeł skłaniam sie ku uszkodzonych poduszkach pod silnikiem / skrzyni biegów co o tym sądzicie ?
Opublikowano

do autora wątku

napisz czy po otwarciu drgają ci mocno drzwi pasażera od strony kierowcy ?

Opublikowano
Dzięki wszystkim za sugestie widze ze sie nie obejdzie bez wizyty u mechanika oczywiscie po wizycie ewentualnej naprawie opisze co to bylo jak wygladala naprawa i ile pln pochłoneła
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Powiem tak Poduchy pod silnikiem wymienione na corteco dwumasa + sprzęgło luk również wymienione dźwięk ustał jest cicho niestety drgania drążka pozostały bez zmian zauważyłem też drganie osłony silnika po położeniu dłoni na osłonę jest spokojniej macie jakieś pomysły kolo pasowe?
Opublikowano

Sprawdź czy nie skacze Ci napinacz paska wielorowkowego/klinowego. Jeśli tak to może powodować wibracje. Przyczyną jest albo sprzęgiełko alternatora, któraś rolka, pompa wody/wspomagania, łożyska alternatora lub sprzęgiełka klimy.

Może najpierw zdejmij pasek, odpal auto i zobacz czy wtedy lewarek też drży.

Jak włączysz klimę to wibracje ustają?

Opublikowano
Spękane kolo pasowe wału korbowego daje takie objawy, ktoś to koło oglądał ? Mam gdzieś zdjęcia swojego przed wymianą i drążek telepał bardzo podobnie jak u ciebie na 1 filmiku.
Opublikowano

Mi też drga na luzie ... i już chyba odpadam ... Ja mam gałkę M-pakiet i chyba trochę bardziej drga ...

Czy ktoś może nagrać inne filmiki do porównania?