Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam pytanie, mianowicie czy u Was też jest zaraz po odpaleniu silnika np. po nocy podczas jazdy uczucie przeciągania biegów. Wygląda to tak jakby sprzęgło się ślizgało. Ustępuje po przejechaniu około 1-3km zależnie od temperatury na zewnątrz. Gdy silnik i skrzynia trochę się zagrzeją jest już ok.
Opublikowano
Może, jacyś właściciele X6 się wypowiedzą ?? :)
Opublikowano
Tak jest kolego nie tylko w X6 ...zresztą jeżdziłem X6 i czesto takie coś miało miejsce.Dla mnie to nic niepokojącego.A Q5 też jest podobnie a i w E70 takze
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
U mnie podobnie. Gdzieś czytałem, chyba u kolegów na infinitifans, że tak ma być. Do puki olej nie osiągnie temperatury, zmniejszony jest docisk sprzęgła hydrokinetycznego....jakoś chyba tak to było :wink:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie a wracając jeszcze do przeciągania, myślicie że wymiana oleju w skrzyni może pomóc?
Opublikowano
Panowie a wracając jeszcze do przeciągania, myślicie że wymiana oleju w skrzyni może pomóc?

Auto kupiłem w piątek a w wtorek poszło do wymiany kilka rzeczy w tym olej. To jest normalna sprawa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
A po tej wymianie odczułeś jakąś różnice w pracy skrzyni czy to na lepiej czy gorzej?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Olej w skrzyni trzeba wymieniać, ale nic to nie zmieni jeśli chodzi o poranne przeciąganie, tak ma być