Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy sprawdzają się Wam tylko oryginały ?

5 lat jeździłem z najtańszym noname z allegro (poniżej 80 zł), potem miałem Lemfordera (ok 200zł) - wytrzymał rok, teraz po roku padł Febi (180zł) a na forach czytam, że tylko oryginał z BMW (440zł) wytrzymuje długo.

Oczywiście takie mamy czasy, że nie mogę być pewny, że Lemforder i Febi to nie były podróby.

Wymiana nie jest trudna więc znowu myślę żeby kupić najtańszą podporę.

Pozdrawiam

Sławek

Opublikowano

Wał był sprawdzany rok temu.

Żeby nie rozmywać tematu proszę o odpowiedzi tylko w temacie wątku czyli opinie o markach podpór.

Opublikowano
dwa miechy temu zalozylem jakas no name z allegro za 60 zl...narazie nie widze zeby cos sie z nia dzialo.guma nie sparciala .powiem szczerze ze mam kilka rzeczy w swoim bmw z allegro typu no name i naazie nie narzekam .
Opublikowano

Jak wygląda procedura samej wymiany? Dużo rozbierania jest?

U mnie na pewno do wymiany nadaje się przedni łącznik elastyczny bo jest trochę popękany, nie wiem jak z podporą.

Opublikowano
Procedyra wymiany.po pierwsze kanał. Drugie rozkręcać wal na Krzyżaku przy samej podwórze,śruba jest tam chyba na klucz 22.popuszczamy podpore od podłogi i rozpolawiamy wal.warto zaznaczyć sobie miejsca rozpolowienia.pozniej mloteczke z jakimś grubszy przrcinaczkiem i zbijamy stara podpore tzn.lozysko podpory.i składamy w odwrotnej kolejności.proste.40 min na spokojnie
Opublikowano
Czyli sprawa prosta, nie przyglądałem się nigdy szczególnie dokładnie podporze i nie wiedziałem czy nie trzeba czasem przez pół dnia demontować najpierw osłony, wydechy itd :) Dzięki :cool2:
Opublikowano
zadnych oslon nietrzeba. tylko ta sruba łącząca wał,powoli sie ja odkreca i rozsuwa wał,ale poradzisz sobie,jak juz sruba pusci troszke wiecej sily i rozsuniesz wal na pol,tylko podpora musi bc juz calkowicie odkrecona od podlogi.