Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W dniu wczorajszym bylem u mechanika w celu odczytania błędów z powodu pomarańczowej kontrolki silniczka.

W badaniu wyszło:

1. Czujnik położenia wałka rozrządu 2. 18

2. Obwód grzałki chłodziwa na termostacie. 123

Moje pytanie czujnik 2 to który??

Obwód grzałki chłodziwa na termostacie - o co kaman??

Opublikowano
Czujnik wałka nr 2 podejrzewam,że chodzi o wałek wydechowy, natomiast druga usterka dotyczy grzałki przy termostacie, która "czasem" wymusza jego szybsze otwarcie. Odepnij wtyczkę,popraw styki jeśli to nie pomoże to zostaje wymiana
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Czyli grzałka zintegrowana z termostatem? Znaczy sie z jego obudową? Pilne to do wymiany?
Opublikowano
Osobiście nie miałem tego w rękach, ale skoro wtyki są w obudowie to i grzałka też http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=DT41-EUR-07-2000-E39-BMW-525i&diagId=11_2180 jeździć możesz normalnie, termostat będzie uchylał Się jak w M52 czyli bez wspomagania grzałki. Spróbuj odpiąć wtyczkę,poprawić styki, może zadziała
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przewody od grzałki gniją i grzałka pada.

Wymienia się całą obudowę wraz z termostatem < no i z grzałką>

Możesz z tym poczekać do wiosny. < chyba , że lubisz pałować auto na postoju to lepiej zmień szybciej>

Czyszczenie styków nic nie da.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!