Skocz do zawartości

F30 i dopuszczalne ET

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8,5x19 ET 35LK5/120 takie znalazłem
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Szukałem i nie mogłem znaleźć sensownej jednoznacznej odpowiedzi. Proszę o pomoc. Czy do f31 wejdą felgi 18x9 et 20? Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witajcie! od jakiegoś czasu chodzi za mną zmiana nudnych felg (Styling 416) na coś ciekawszego. Zakochałem się w felgach YOTA YP1, i całe szczęście robią je w tej samej szerokości co moje obecne luxury line, znalazłem informacje, że oryginalny rozmiar i ET to 8" szerokości felgi i ET 34. Wszędzie naokoło mam całoroczne run flaty Pirelli 225 45 R18. Powiem szczerze pierwszy raz będę zmieniał felgi z fabrycznych, stąd moje pytanie. Skąd wziąć informacje czy felga jest kompatybilna z run flatami? Producent stricte tego nie nie podaje (przynajmniej nie w opisie felgi) oraz jakie maksymalne ET będzie pasowało do mojej buni? oczywiście takie by zrównać opony z karoserią. Pacjent to F30 328iX z końcówki 2012, amerykańskiego pochodzenia jeśli to ma jakieś znaczenie :D
  • 2 lata później...
Opublikowano

Siemanko odświeżę temat. Czy do BMW f30 w xdrive wejdą mi felgi 18x8j et 30? Chciałbym dać do nich opony 225/45R18.