Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki problem. Przyjechalem do rodziny na święta i po nocy pod chmurką i mrozie ok - 10 C nad ranem nie odpalilem auta.

Objaw taki - Kręcę rozrusznikiem ale jakby nie działa pompa paliwa. Rozebrałem na szybko i widzę, że nie ma plusa na pompie.

Myślałem, że cos z tym ale po ok 30 minutach i 40 kręceniach odpaliło. wygląda jakby coś nie tak z kluczykiem i go nie widział.

Ale dziwne jest to, ze tylko nad ranem. Potem zapaliłem i caly dzien było ok aż do następnego ranka.

Mam taki jeszcze objaw, że jak włącze radio i ogrzewanie tylnej szyby to mam zakłócenia w radiu. Czy coś może być z tym

Komputer nie pokazał błędu ;( A ja niewiem co dalej zrobić ?

Mam pytanie w e60 2003 kluczyk normalny - ponoć jest akumulator ale jesli otwiera auto z pilota drzwi itp to powinno byc ok.

I czy mozecie pomóc gdzie jest bezpiecznik do pompy paliwa oraz gdzie jest przekażnik do pompy ?

Ponadto czy możliwe ze jest jakis wzmacniacz do kluczyka w tylniej antenie ? Jeśli tak to może to dawać taki objaw ?

Auto kręci idealnie ale nie załapie :(

Dzięki za pomoc,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na benzynach się nie znam, więc wiele nie pomogę, ale co do kluczyka, to tu pewnie nie ma znaczenia na jakie paliwo chodzą samochody, kluczyk zostaw w spokoju. Chodzi Ci pewnie o to czy immobilaizer działa, jeśli rozrusznik kręci, to znaczy, że wszystko masz z nim ok. Nie patrz na stan baterii w tym przypadku.

Może przy świecach, albo na fajkach z cewkami zbiera się wilgoć i przy dużych mrozach powoduje jakieś przebicie, a jak silnik się rozgrzeje i wszystko wyschnie, to zaczyna dobrze działać. To tylko takie moje luźne propozycje.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Dzięki ;)

A możesz powiedzieć w ktorym miejscu obok Amora to jest ?

I czy jest jakas szansa aby sprawdzic kable i świece ?

Niewiem od czego zacząć aby to naprawić

Dzisiaj jade jeszcze na kompa ( ponoc jakis wypas ) to zobaczymy czy cos sie pokazało ?

Czyli Immobilizaer i wszystko z kluczykiem wg Was ok ?

Ale skoro nie ma prądu w tym momencie na pompie paliwa to moze byc przez kable ?

TO sprawdziłem miernikiem i na plusie nic sie nie dzieje i pompa nie dziala :(

ale jak potem zapali to prąd na plusie jest i dziala idealnie.

Moze jakis przekaznik etc ?

Opublikowano
pompą paliwa steruje moduł, znajdujący się za prawym boczkiem bagażnika (tak jakby obok amortyzatora). Próbowałeś odłączyć ibs? Błędów brak w kompie?

I co to jest IBS ? Prosze o zdjęcie z neta etc ktory to moduł to wypnę i sprawdzę styki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klemę IBS odłącz i spróbuj odpalić, bez podłączonej oczywiście.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.