Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam też drugi dylemat, jestem ustawiony z kolesiem , który kodował mojemu kumplowi światła dzienne ( 40% długich) i ma mi to za 80pln zrobić tak abym ciągle nie jeździł na ksenonach.

]mam dość rzadki dodatek w e90 tzn automatyczne światła drogowe.` i moje pytanie :

Czy wkodowanie świateł dziennych wpłynie jakoś na automat, czy może się okazać że po tym wkodowaniu nie działają mi automatyczne długie ??

czy ktoś miał taka sytuacje ??

Opublikowano

fla to asystent świateł tak ?

nie wiem , peirwszy raz mam takie cośw aucie :)

mam jeszcze pozycje auto w światłach, czyli rozumiem że po przełączeniu na auto ksenony same się włączą jak będzie ciemno ?

i że zakodowanie dziennych świateł z długich nie wpłynie na pewno na działanie tego asystenta ??

Opublikowano
nie wpłynie, wpłynie jedynie na to że będziesz wyglądał jak stary kaszstan z rozwalonymi lampami świecący na żólto , zamiast nowe ładne bmw z zimną barwą ksenonu
Opublikowano

Nie wpłynie, to są 2 osobne rzeczy.

FLA=Fernlichtassistant, asystent świateł drogowych.

Jak odpalisz samochód i ustawisz pstryczek na auto, jeśli jest jasno włączą Ci się długie na 40% mocy.

Po zmroku włączą ci się światła mijania. Jak raz popchniesz manetkę kierunkowskazów "od siebie" tak jakbyś chciał odpalić długie, uruchamiasz tryb FLA (w zależności od rocznika może Ci się zapalić kontrolka na liczniku).

W długie możesz wsadzić żarówki LED, ale nie są one wystarczajaco mocne w trybie długich. W trybie DRL wyglądają fajnie. A długie zawsze masz przez przesunięcie przesłony ksenonu.