Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

zastanawiałem się między modelem TS830P i TS850P i zdecydowałem się na 850P i teraz mam zagwostkę. Na oponeo opona opisana jest jako RoF, a na stronie producenta już niekoniecznie (w zależności od wielkości opony). Interesuje mnie 245/45/18 do mojego F10. W związku z tym pytanie - czy ktoś posiada taką oponę i może potwierdzić czy ta opona jest RoF czy nie? Bo jak nie to wezmę sobie te TS830P, bo mają niezłą cenę i ogólnie te Conti oba modele są mocno chwalone..

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To sprzedawca nie wie co sprzedaje ? Przecież ta sama opona może być z ROF i bez ROF :roll:
Opublikowano

No właśnie mam wrażenie, że nie wie. A szkoda czasu na odsyłki itd. jak przyjdzie nie to co chcę.

Ktoś mógłby potwierdzić zatem?

Opublikowano
Przeglądam i większość sklepów podaje, że to jest opona typu Run on Flat, ale mam wątpliwości patrząc na stronę producenta..
Opublikowano

Sądzę, że nie powinieneś się przejmować. W conti jak masz oponę z indeksem P bądź SPORT to jest z SSR (oznaczenie RoF w Conti).

Wybrałeś TS850P a więc masz SSR->RoF.