Skocz do zawartości

strasznie faluja obroty na benzynie :( na LPG jest OK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

od jakiegoś czasu strasznie zaczęły pływać mi obroty na benzynie , czasami tak spadaja że samochód gaśnie :(

wcześniej miałem tak na GAZie ale po założeniu Blosa - efekt odwrotny :

-gaz - obroty koło 700

-PB - obroty od 700 do 0

czy to może być coś z silniczkiem krokowym (nie ma on wpływu na pracę silnika na LPG)? czy problem jest gdzie indziej, bo czasami zdarzy się że na PB też silnik równo pracuje.

myślałem że to sonda , odłączyłem ją , zrobiłem reset komputera ale poprawy nie ma :(

pozdrawiam

:arrow:

Opublikowano
podmień od kogoś przepływkę, zresetuj kompa i sprawdź

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

witam

mam odwrotny problem,tzn na benz ok a na lpg skoki na wolnych

może jakieś sugestie w tej sprawie,niedawno rzucony temat nie rozwiązał problemu :cry2:

Opublikowano

kurde .... ale skąd tu przepływke :roll:

mam 2 znajomych z Bemkami 2litrowymi ale na osprzęcie BOSCHa, a ja mam SIEMENSA - kiedyś słyszałem że siemens jest mało spotykany i dużo droższy i że jak kupować BMW to na BOSCHu.

może gdzieś w sklepie się dogadać żeby na jeden dzień wypożyczyli, tylko wątpię czy na to pujdą :?

krismax

może wiesz gdzie w POZ możnaby tak przepływkę załatwić ???

ja zawsze części kupowałem w sklepie na Górczynie "Ford BMW" - ale czy tam na takie wypożyczenie by poszli ....

pozdrowienia :arrow: :arrow:

Opublikowano
:shock: Nigdy nikt nie pożyczy Ci nowej ze sklepu. Każdy sprzedawca wie że istnieje ryzyko że jeździsz na gazie(i bum). Jest tylko jedno miejsce gdzie pożyczą. A mianowicie serwis NOWICKI w Luboniu (pożyczyli mi tam kiedyś silnik krokowy na próbę ale zapłacić za niego musiałem - a że był dobry więc już nie oddałem)

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano

cyt.." komp głupieje bo raz grzeje się mocniej raz słąbiej. Wpływ ma również temp. na zewnątrz."...

u mnie tylko na gazie/benzyna ratuje tą skaczącą sytuację

co się grzeje raz mocniej,raz słabiej

zauważyłem ,że w nocy ma mniejszą ochotę na skoki

jeśli to krokowiec,to czy po przełączeniu w moim przypadku na benzynę,co by było---u mnie wtedy chodzi idealnie,nawet nie drgnie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam

mam odwrotny problem,tzn na benz ok a na lpg skoki na wolnych

może jakieś sugestie w tej sprawie,niedawno rzucony temat nie rozwiązał problemu :cry2:

tez to mialem fantastyczne falujące obroty:) niestety do gazu krokowca nie mam, ale tak długo meczylem gazochłopow az zrobili dobrze, i jest teraz extra, kwestia regulacji od tego powinienes zacząć..pozdr

Opublikowano
wcześniej miałem tak na GAZie ale po założeniu Blosa

Honzik1976 mozesz mi wytlumaczyc co to jest ten blos? Nigdy o czyms takim nie slyszalem? Co to daje? Mam podobny problem do Ciebie :(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

quiet

popatrz w dziale Spalanie & Paliwa alternatywne

albo skozstaj z opcji szukaj

a jest to jakby ganik do gazu, zaklada sie to zamiast miksera

pozdrawiam

:arrow:

Opublikowano

można napisać,że zgłupiałem :mad2:

otóż moje falowanie ustało-pokrywa się to z falą upałów w mojej okolicy :doh: /albo to tylko zbieg okoliczności :idea:

sporo czasu niemogłem drążyć tematu falujących obrotów ,jednak umówiłem się wstępnie na wizytę u gazowników,z tym,że gościu spytał mnie czy podpinałem się pod kompa diagnostycznego bmw,najbardziej interesowało go to czy był wykonany jakiś test czójników auta :?: :doh: na bieżąco :doh: niż czy były jakieś błędy zapisane

czy jest to standardowa diagnostyka czy jakaś nietypowa :?: gdy rzuciłem taki temat na warsztacie to mnie i tak pogonili do gazowników,twierdząc,że skoro na benzynie chodzi :cool2: to musi być wina instalki/regulacji

tak czy inaczej chcę się dowiedzieć co się działo

gazownię odwiedzę na 100%

jak z tą diagnostyką jest :?:

jeszcze 1 :czy filter paliwa/albo pompa paliwa (pb)mają jakiś wpływ na instalkę,,,kiedyś pompa się odezwała parę razy,lecz jej przeszło,zaóważyłem,że jak "darła się"to w jej rytm auto jechało pulsacyjnie---wówczas na benzynie-to logiczne,a jak to się odnosi do LPG,bo ponoć sygnał wtryskiwaczy jest przerabiany/pod sygnał lpg

jeśli jakieś bzdury napisałem to proszę o korektę :roll2: