Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odświeżam, mam zablokowaną stacyjkę w pozycji 0, kierownica też zablokowana. pomorze ktoś co w takiej sytuacji zrobić ?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

Mam problem ze stacyjką, a właściwie to z bębenkiem (czy wkładką). Zacięła się totalnie. Nie jestem w stanie przekręcić kluczykiem. Mogę go tylko włożyć i zostaje w pozycji "0". Próbowałem ruszać kierownicą itp. - bez skutku. Wymontowałem kierownicę oraz przełączniki. Problem polega na tym, że nie mogę wyjąć tego bębenka.

Proszę o podpowiedź, jak teraz wyjąć tę stacyjkę z bębenkiem.

Pozdr

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja swoją rozwiercałem na wprost wkładki delikatnie , aż posypały się zapadki później dłubanie i wyciągniesz. W ASO po VIN-ie nowy bębenek 240zł.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam! Też mam problem ze stacyjką. Kluczyk z grotem, kierownica z manualnym regulacją. Wcześniej kilka razy stawiała opór aż w końcu nie mogę przekręcić kluczyka. Znajduję się w pozycji 0. Zdjąłem kierę, myślałem, że da radę zdemontować samą stacyjkę, ale nic z tego. Jest zintegrowana z kolumną. Jaki jest sprawdzony sposób na wyjęcia samego bębenka/wkładu? W jakim miejscu trzeba nawiercić?