Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

W dzwiach od kierowcy od kilku dni coś mi nawala ta prowadnica/wysięgnik pomiędzy górnym a dolnym zawiasem. Odpowiada ona za "skokowe" otiweranie drzwi.

Teraz strasznie "strzela" podczas otwierania drzwi. Wcześniej w tych miejcach po prostu był "skok drzwi"

Na moje oko, jakby ten prent/płaskownik który chowa się w drzwiach wypadł z prowadnicy albo cuś .....

Sciągnąłem gumę / osłonę ale dużo więcej nie widać

ktoś przerabiał podobny temat ?

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano

Witam

Na poczatek sprobuj ja dokrecic /dwie sruby na dzrzwiach.

Jezeli nie pomoze ,trzeba zdjac tapicerke dzrzwi i wykrecic caly ogranicznik.

Mogl ulec uszkodzeni.

pozdrawiam

Opublikowano

dokręcić - dobre - mogło się poluzować przecież

tylko jeszcze musze imbusy kupić

BMW E60 530d

Opublikowano

Jeżeli dojdzie do pęknięcia ogranicznika to nie będzie on już wogóle trzymał otwartych drzwi w obu pozycjach.

Te stuki które są u Ciebie to jak belgus już wspomniał wynik poluzowanych śrub przykręcających ogranicznik w drzwiach. Zanim zaczniesz je dokręcać zwróć uwagę na to, czy wokół tych śrub nie ma przypadkiem pęknięcć. Jeżeli są to doradzam wykręcenie po jednej i podłożenie pod każdą z dwóch śrub podkładki o większej średnicy.

Opublikowano
kurde, śruby dokręcone i dalej trzaska. niby ogranicza ( nie jest zupełnie uwalone ) ale .....

BMW E60 530d

Opublikowano
No to masz chyba cos takiego jak u mnie. Ogranicznik jest uwalony nie od strony drzwi tylko od drugiej strony i trza by bylo go tam jakos przyspawac. Ja u siebie jeszcze z tym nic nie robilem.
Opublikowano
nie od drzwi ? od karoserii ? tak jest tylko ucho z tym płaskownikiem - tam nie ma co się zepsuć

BMW E60 530d