Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przeszukalem forum i nic nie znalazlem w tym temacie, chyba ze cos przeoczylem to niech moderator zamknie temat.

Jakie opony polecacie do e60 550i w sensie jakiej marki, moze jestescie przekonani do jakichs konkretnych typow, jesli tak to prosil bym o sugestie. Nie chcial bym kupowac opon z najwyzszych polek albo takich ktore sa przereklamowane, poprostu szkoda mi kasy. Opony jakie mnie interesuja to 245/30 przod i 275/35 tył ktore beda zalozone na felgi styling 172, 19cali.

Opublikowano
Pomyśl o 255/35 przód i 285/30 tył. Właśnie takie mam obecnie pirelli p zero - pierwszy raz w życiu reklamowałem opony. Tylnych nie dało się wyważyć. Reklamacja została uznana. Moje następne to goodyear f1 asymmetric 3 na następny sezon.

Pzdr,

Wojtek

Opublikowano

Mam w 7er dunlop sport max rt na lato 245 50 18 i są super, najlepsze letnie opony jakie mialem bardzi dobre trzymanie w zakretach super przyczepne na starcie i bardzo ciche, na mokryn bez uwag.

Zimowki mialem rozne nokian dunlop continental Michelin i pirelli i wszystkie byly bez zastrzeżeń ze wskazaniem na continental 830

Opublikowano
Pomyśl o 255/35 przód i 285/30 tył. Właśnie takie mam obecnie pirelli p zero - pierwszy raz w życiu reklamowałem opony. Tylnych nie dało się wyważyć. Reklamacja została uznana. Moje następne to goodyear f1 asymmetric 3 na następny sezon.

Na jakich felgach masz te opony? Jakie j? Ciekawi mnie jak to wyglada.

Opublikowano

Na lato miałem Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 245/40 R18 przód i tył 275/? R18 tył. Długo szukałem i czytałem zanim wybrałem, ale te jednogłośnie wygrywały pod względem parametrów jezdnych, cichej pracy, zużycia paliwa, indeksu prędkości i co najważniejsze ceny do jakości. Bierz tylko klasę premium i niekoniecznie runflaty, gdyż te wg opinii wielu użytkowników obniżają komfort jazdy, no chyba że nie masz zapasówki albo wolisz mieć ten plus, że w razie przebicia można kontynuować jazdę. Ja miałem zwykłe.

Co do zimówek to miałem 4x 245/40 R18 Continental ContiWinterContact TS810 i nie mogłem narzekać bo były znakomite. Miałem napęd xDrive. Aktualnie nie brałbym klasy premium, ale tylko z tego względu, że jeżdżę raczej ostrożnie i nie trzymam długo auta.

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)
Zakladal ktos opony 245/35/19 na felge o szerokości 9.5j? Jesli tak to prosil bym o komentarz jak to wyglada, czy opona nie jest za wąska. Edytowane przez kosarz1
Opublikowano

Dlaczego za wszelką cenę prawie każdy tu chce zakładać opony o niestandardowym rozmiarze?

Nie chcial bym kupowac opon z najwyzszych polek albo takich ktore sa przereklamowane, poprostu szkoda mi kasy.

Kup na lato opony federal 275/30/19 tył i 245/35/19 przód. Tanie i dają radę.

peace & love
Opublikowano

Założyłem na zimę 225 50 17 do bmw 550i i nie przewidziałem, że te opony będą za wąskie do tej mocy, kompletnie nie trzymają trakcji przy mocniejszym depnięciu.

Miałem na lato 19 275 tyl i 245 przod i trakcja była super ale komfort na dziurach i koleinach żaden, napewno nie założę już 19 stek i chciałem zapytać czy ktoś jeździł v8 lub 535d na oponach 245 przód tył? Planuję założyć na lato 245 albo na moje 17 lub kupię 18, chodzi mi o uzyskenie kompromisu między komfortem a trakcją. W 745d mam dunlopy 245 50 18 i jest bardzo dobrze ale 550i to jednak sporo większa moc i obawiam się czy 245 przeniosą moc bez mrugania dsc.

Opublikowano
Miałem 4x 245 18 cali na zimę, przy czym moc 306 koni seryjnie, ale coś tam więcej było dłubnięte z tym że napęd xdrive robił swoje. Na pewno na 18 calach będzie dobrze.
Opublikowano
Ja jeżdżę 535d po programie na oponach Goodyear Eagle F1 Asymetric 2 245 i na suchym jest rewelacyjnie, na mokrym jest trochę gorzej, ponad 700niutów robi swoje.