Skocz do zawartości

318i nie wchodzą biegi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jechałem dzisiaj z kolegą i podczas zmiany biegu z 3 na 4 po prostu bieg mi nie wszedł, i koniec żadnego biegu nie mogę wbić mogę sobie dosłownie kręcić lewarkiem jak mi się podoba zaznaczam że nie było żadnego strzału czy zgrzytu po prostu biegi przestały mi wchodzić.
Opublikowano
a sprzęgło działa? Kiedyś w VW mojemu koledze rozsypała się skrzynia- bezszelestnie
Opublikowano
dzwignia biegów luźno lata bez oporu?? może z wybierakiem się coś porobiło
Opublikowano

Rozpielo sie nad skrzynia te ciegna od zmiany biegów.

Stalo mi sie tak w e46. Sprobuj wrzucic bieg tam gdzie powinien byc i sprawdzic ruszajac czy jest. Jak lewarek lata jak do niczego nie przymocowany to auto na podnosnik i trzeba zapiac te ciegna. Tam jest zabezpieczenie takie, zobacz na schemacie co i jak.

szukam
Opublikowano
  • Autor
Rozpielo sie nad skrzynia te ciegna od zmiany biegów.

Stalo mi sie tak w e46. Sprobuj wrzucic bieg tam gdzie powinien byc i sprawdzic ruszajac czy jest. Jak lewarek lata jak do niczego nie przymocowany to auto na podnosnik i trzeba zapiac te ciegna. Tam jest zabezpieczenie takie, zobacz na schemacie co i jak.

To samo powiedział mi dzisiaj kolega jak na to patrzył, ale mówił też że te drążki aluminiowe co widać je pod wajchą mogły się zerwać i że z tym może być problem.

Opublikowano

Tam nie ma nic trudnego tylko po omacku sie robi. W e46 moglem jechac ale biegi trzeba bylo bardzo mocno przepychac i chyba nie wszystkie były :)

Raczej to nie peka same te ciegna tylko raczej wypadło z mocowania. Moze zgnilo to zabezpieczenie albo spadło. Ja na srube to potem mialem skrecone :)

szukam
Opublikowano
  • Autor
Tam nie ma nic trudnego tylko po omacku sie robi. W e46 moglem jechac ale biegi trzeba bylo bardzo mocno przepychac i chyba nie wszystkie były :)

Raczej to nie peka same te ciegna tylko raczej wypadło z mocowania. Moze zgnilo to zabezpieczenie albo spadło. Ja na srube to potem mialem skrecone :)

Miałeś racje, zabezpieczenie zgniło i odczepiło się :P wczoraj mi to kolega pomógł zrobić, Dzięki za pomoc!