Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jechałem dzisiaj z kolegą i podczas zmiany biegu z 3 na 4 po prostu bieg mi nie wszedł, i koniec żadnego biegu nie mogę wbić mogę sobie dosłownie kręcić lewarkiem jak mi się podoba zaznaczam że nie było żadnego strzału czy zgrzytu po prostu biegi przestały mi wchodzić.
Opublikowano

Rozpielo sie nad skrzynia te ciegna od zmiany biegów.

Stalo mi sie tak w e46. Sprobuj wrzucic bieg tam gdzie powinien byc i sprawdzic ruszajac czy jest. Jak lewarek lata jak do niczego nie przymocowany to auto na podnosnik i trzeba zapiac te ciegna. Tam jest zabezpieczenie takie, zobacz na schemacie co i jak.

szukam
Opublikowano
Rozpielo sie nad skrzynia te ciegna od zmiany biegów.

Stalo mi sie tak w e46. Sprobuj wrzucic bieg tam gdzie powinien byc i sprawdzic ruszajac czy jest. Jak lewarek lata jak do niczego nie przymocowany to auto na podnosnik i trzeba zapiac te ciegna. Tam jest zabezpieczenie takie, zobacz na schemacie co i jak.

To samo powiedział mi dzisiaj kolega jak na to patrzył, ale mówił też że te drążki aluminiowe co widać je pod wajchą mogły się zerwać i że z tym może być problem.

Opublikowano

Tam nie ma nic trudnego tylko po omacku sie robi. W e46 moglem jechac ale biegi trzeba bylo bardzo mocno przepychac i chyba nie wszystkie były :)

Raczej to nie peka same te ciegna tylko raczej wypadło z mocowania. Moze zgnilo to zabezpieczenie albo spadło. Ja na srube to potem mialem skrecone :)

szukam
Opublikowano
Tam nie ma nic trudnego tylko po omacku sie robi. W e46 moglem jechac ale biegi trzeba bylo bardzo mocno przepychac i chyba nie wszystkie były :)

Raczej to nie peka same te ciegna tylko raczej wypadło z mocowania. Moze zgnilo to zabezpieczenie albo spadło. Ja na srube to potem mialem skrecone :)

Miałeś racje, zabezpieczenie zgniło i odczepiło się :P wczoraj mi to kolega pomógł zrobić, Dzięki za pomoc!