Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poczytalem troche tematow na temat tlumikow na tym forum ale nie znalazlem czego szukam a wiec do rzeczy:

mam f30 320d 2012

interesuje mnie zmiana tej marnej slomki na podwojny tlumik taki jak w 330d lub 328i, znalazlem na allegro kilka ale

nie jestem pewiem jak to dziala w zwiazku z tym chcialbym sie was doradzic

1) czy tlumik koncowy rozni sie jakimis parametrami jezeli chodzi o srodek? dieslowy a benzynowy? czy jest jakas roznica?

2) czy oryginalny tlumik od 330d lub 328i bedzie pasowal do mojego auta jezeli chodzi o montaz?

3) czy to chociaz troche zmieni dzwiek oprocz estetyki?

ps dyfuzor juz mam zmieniony na dwuslomke :-)

z gory dzieki za odpowiedzi

Opublikowano
Odcinasz stara koncowke , wciskasz nowa razem z obejma , skrecasz i gotowe. Troszke trzeba podciac oslone plastikowa ale to bez problemu samemu zrobisz :cool2: w zestawie jest instrukcja
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Mam tłumik z 328i prawie nowy za grosze jakby co ;)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jeszcze parę się znajdzie na forum z tego co wiem :lol:
Opublikowano

Zakładałeś razem z tą osłoną plastikową zderzaka ?. Pytam , bo może bym kupił do swojego tłumik od 125i i do tego ta osłona by to ładnie wykończyła. Oczywiście są takie wersje do jedynki, tylko że brak rozmiarów tej ramki i teraz nie wiem , czy to będzie pasować z tym tłumikiem.

Opublikowano
Bez oslony , zderzak wymienilem :mrgreen: podaj emaila na PW to Ci podesle szablon do wyciecia bo w instrukcji montażu bylo od razu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Trzeba wrzucić fotkę na jakiś bezpłatny hosting np. fotosik.pl i wtedy tutaj podlinkować. Ta oryginalna końcówka jest podwójna czy pojedyncza?