Skocz do zawartości

E46 323 + lpg, problemy z grzaniem i włączaniem gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od pewnego czasu występuje u mnie dość dziwny problem z samochodem. Normalnie gdy rano odpalałem auto, potrzebował około 3 km do tego by leciało ciepłe powietrze z nawiewu oraz żeby przełączył się na gaz (instalacja nowa od 02.2016), temperatura wychodziła z niebieskiego pola. Teraz po przejechaniu około 8 km temperatura na wskaźniku w pionie, z nawiewu leci zimne powietrze a gaz nie chce się włączyć. Gdy przejadę dalej około 0,5 km zaczyna lecieć gorące powietrze z nawiewu i gaz automatycznie się włącza. Nigdy wcześniej takiego czegoś nie było.

Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Ja podejrzewam zapowietrzony układ, choć nigdy nie było z tym problemu, lub uszkodzony termostat.

Proszę o opinie.

Pozdrawiam,

Michał

Opublikowano
Sprawdzałem i było wszystko ok. Okazało się, że dolałem jeszcze 1,5 l płynu i odpowietrzyłem układ. Teraz wszystko wygląda ok. Zobaczę jutro rano.