Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Niestety za późno na odanie i wymiane ,bo kupiłem 2016 w listopadzie a FMCI już rok rozliczyli i muszę to sprzedać samodzielnie niestety :?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj odebrałem auto po modyfikacjach w MK serwis i TC performance.Wyszło 444 km i 845 nm.Założona hybrydowa turbina,intercooler TURBOWORKS FMCI,EGR,DPF OUT.Samochód jest zdrowy ,seria ładnie wyszła.Bmw nie będzie mi służyło do jazdy po torze ,tylko do sprawnego poruszania się z nutką emocji.Różnica jest ogromna,nie ma tylko na razie warunków do sprawnych testów :D Przyjemność z jazdy wzrosła i o to chodziło :lol:

http://s50.photobucket.com/user/szybki4450/media/WP_20170113_18_42_45_Pro_zpsbvr7hi08.jpg.html?sort=3&o=3

http://s50.photobucket.com/user/szybki4450/media/WP_20170118_16_04_44_Pro_zpsj8esrqth.jpg.html?sort=3&o=2

http://s50.photobucket.com/user/szybki4450/media/WP_20170121_14_40_30_Pro_zpsf437iz7h.jpg.html?sort=3&o=1

http://s50.photobucket.com/user/szybki4450/media/WP_20170121_15_23_44_Pro_zps2srj41vb.jpg.html?sort=3&o=0

Dodam tylko ,że auto przed modyfikacjami było doprowadzone do stanu idealnego,mam nadzieję ,że wszystko będzie ok.

Edytowane przez szybki4450
Opublikowano

No ładnie to wyszło :cool2:

Tak z ciekawości, mógłbym prosić o info tutaj lub na pw ile kasy trzeba zostawić w TC za hybrydę i strojenie? Też się będę do nich wybierał w tym roku z 535d. :wink:

Opublikowano

a co zrobiłeś że mówisz że była doprowadzona do stanu idealnego ?

Pytam z ciekawości bo w swojej 335d zrobilem samym programem 392km i nie bardzo widzę sens iść dalej w moc bo uzyskanie kolejnych 40-50KM więcej to koszt z 15tys zł jak nie więcej (hybrydy, IC, dolot, pompa paliwa,nowe strojenie, przygotowanie auta pod wieksza moc+ większe ryzyko awarii). Jeszcze jakby auto było młode powiedzmy 2010-12r to by był sens ale moja jest 2006r to uznałem że bez sensu aż tyle inwestować bo i tak ma 11lat i przy sprzedaży to będzie utopiona kasa a do tego skróci jego i tak już dość długie życie :)

Opublikowano (edytowane)
Do stanu idealnego znaczy wymieniono i sprawdzono wzystkie podzespoły ,wymiana oleju skrzynia usuniecie klapek , olejów ,filtrów,uszczelek turbin,świec żarowych i sterownika. Stan idealny czyli zdrowa sztuka,w której nic nie puka i nie stuka.W 535d zaniedbanym takich wartości by nie było.Koszt samego programu indywidualnego i 1 hybrydy ok 4 tyś.Oczywiście dochodzi koszt ic ,robocizny i paru innych rzeczy ,żeby to grało,ale nie 15 tyś.Jak auto będzie uzytkowane z głową,a nie non stop do odcinki,to tak szybko nie padnie.BMW 535D polift ,które chłopaki robili pod prawie 500 km,jeździ i to dobrze,ma założoną chłodnice paliwa ,niestety oleju nie ,więc wróżenie o nadciągających awariach jest lekką przesadą.W autach fabrycznych też,są awarie.Wiadomo,że zainwestowanych pieniędzy się nie odzyska,ale przyjemność z jazdy jest i o to chodzi :P Kasa to nie wszystko. Edytowane przez szybki4450
Opublikowano
Skrzynia fabryczna ,na razie ogarnia,jak coś będzie nie tak ,to podzielę się informacjami ,żeby każdy miał jasność jak to wygląda w praktyce,kiedy się tak zwiększa moc i moment.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wyszło tak jak chciałem,są emocje i przyjemność .Na razie ze względu na pogodę to jest walka z trakcją i ograniczeniami prędkości,bo szybko się zbiera :P i można się zapomnieć
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
gratuluje mocy ale czytajac ostatnie wątki na innym sasiednim forum... zalecam kontrole mocy na innej hamowni... bo zdarza sie ze te cyfry sa podejrzanie wysokie a pozniej w starcie z rolki auta slabsze o 50km objezdzaja te mocniejsze...
Opublikowano
Wiem,że hamownia,hamowni nierówna :wink: Przez ten czas zdążyłem auto przetestować z mocnymi samochodami kolegów i jak jest trakcja,jest moc :P Zresztą auto samo nie jedzie,kierowca też jest ważny.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
gratuluje mocy ale czytajac ostatnie wątki na innym sasiednim forum... zalecam kontrole mocy na innej hamowni... bo zdarza sie ze te cyfry sa podejrzanie wysokie a pozniej w starcie z rolki auta slabsze o 50km objezdzaja te mocniejsze...

Ja wlasnie (od 3 dni) zglebiam temat i postaram sie tutaj wyjasnic roznice co do roznych wartosci na innych hamowniach :) Jak tylko bede mial aktualny pomiar z racelogic to wkleje wykresy z hamowni w VTG, GT4 oraz zrodlowej z TCP. Warto takze aby kazdy sobie poszukal jakie osiagii maja mocne diesle w przedziale 100-200km/h ;)

EDIT: po 2h pomiarow racelogic, spalonej gumy spod swiatel i serca pod gardlem stwierdzam jednomyslnie (ja i moje drugie ja),ze cos mi w aucie padlo a dokladnie dostalo nieszczelnosci :) Daje to rezultat 355KM i 730Nm na 2 obcych hamowniach a nieugiety Racelogic dodal po 1s 0-100 ~6s i 100-200 teraz mam 13-14s. Zatem rozpoczynam szukanie ubytku mocy (w miedzy czasie padla mi chlodnica EGR i zalozylem sobie przewod od E39 "na wprost". Cos tak czuje,ze to moze byc przyczyna..

Edytowane przez papik
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Z racji wielu pytań chcę powiedzieć,że w trzy miesiące użytkowania BMW po modyfikacjach Tc Performance,auto jeszcze jeżdzi,nic nie wybuchło i nie rozsypało się :D Samochód użytkuje normalnie ,głównie miasto,bez katowania.Wiadomo lubię wdepnąć ,kiedy można i jest wtedy moc :P Od styczniowej modyfikacji jedyną rzeczą ,którą wymieniono był czujnik doładowania turbiny .Auto daje wiele radości z jazdy i szybko się rozpędza :cool2: i o to mi chodziło.Każda wydana złotówka ,warta była tej zmianie,jedynie ,czego brakuje ,to trakcji i może niedługo wejdzie szpera z m5.
Opublikowano
a dźwięku ci nie brakuje ? sam mam 335d na koksie ale wrażenia z jazdy benzyną są lepsze dzięki dźwiękowi, dieselek ma za to przewage w małym spalaniu
Opublikowano
Wcześniej miałem e39 540 i jedynie czego mi teraz brakuje ,to dźwięku v8 :cool2:
Opublikowano
nie można mieć wszystkiego, albo dźwięk V8 i wir w baku albo tanią szybką jazde ;)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Auto cały czas daje dużo radości z jazdy,nic się nie zepsuło,nie odpadło :D i idzie na sprzedaż.Powód,powrót do klasyki ,czyli e36 docelowo turbo +++++++++ :P
Opublikowano
nagrałbyś jakiś film jak to idzie zanim sprzedasz :mrgreen: Nie jeden forumowicz na pewno chciałby zobaczyć jak to lata :)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• 2 tygodnie później...