Skocz do zawartości

<t>Ile oczekiwałeś/aś na nowe BMW serii 3 od złożenia zamówienia do odbioru u dealera?</t>  

55 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Można zakodować oglądanie w czasie jazdy ;)
  • Odpowiedzi 154
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
SACD sprawdzę dziś wieczorem jak nie zapomnę. Dziś sprawdzałem DVD i pięknie odtwarza :-). Tylko pytanie po co skoro podczas jazdy pasażerowie nie mogą oglądać. No chyba, że romantyczny wieczór z żoną w garażu :-) W sumie na nawet Harman jest :-)

Jeśli chodzi o kolory, to bursztynowe są w nocy, a białe w dzień. Tego nie zmienisz. To co mówisz, to zmiana kolory podświetlenia w listwach na drzwiach i dookoła panelu z radiem.. Do wyboru biały lub pomarańczowy.

Dziś sprawdziłem spalanie w mieście 8,4 l/100 km, ale ja jadę do pracy po 6 więc korków nie uświadczysz nawet w Wawie ;-).

8,4 w mieście?? Wow :D ja jeżdżę póki co miasto i średnia 12,7 a wcale jakoś nie szaleje.... Dopiero 2 k niedługo spróbuję lc.... Oraz wymienię olej przy 3-4k....

I to mam rwd.... Może dlatego że robię krótkie trasy....dom-praca-trening-dom 10 km......

Pozdrawiam

Ale jak jadę do pracy przed 7 i na Wisłostradzie mam zieoną fale, to predkośćjest w przedziale 70-90km/h. Jutro będę jechał w korkach... wtedy na pewno 10 przekroczę

Opublikowano
Gratulacje!

Pisałeś, że auto kupione w UK? Rabat 24%. Kierownica po której stronie?

Opcja prawie full wypas. Jakie koszty?

Czekamy na foty

Kierownica po prawej, płaciłem £36.6 tyś( w tym pakiet serwisowy plus), z tym że wybrałem płatność "outright", dodatkowo mam małego fuksa bo od 1 Kwietnia w UK wchodzą nowe podatki drogowe i za auta o wartości rynkowej(nie mylić z fakturową), powyżej £40tys trzeba dodatkowo w każdym roku przez pierwsze 5 lat zapłacić £310.

Ale co ciekawe zauważyłem że na Drivethedeal.com od tego roku zaczęli współprace z BMW i ceny za moją opcję wychodzą minimalnie wyżej ale prawie podobnie, foty miałem dziś zrobić bo pogoda super ale auto trzeba wypucować :wink: , no i postaram się za tydzień,dwa .

p44ahXld_o.jpg
Opublikowano
Adaptacyjne jest w standardzie czy jako opcja? Bo jeżeli opcja to go nie zamówiłem.
Opublikowano

Zawieszenie adaptacyjne niestety nie jest w standardzie, to jest opcja. W przypadku m-pakietu musiałem dopłacić 3129 pln, w pozostałych wersjach trzeba dopłacić ponad 5 tys.

Jak jadę z rodziną to włączam comfort i i jest ok, jak jadę sam używam trybu sport :D

Jeżeli auto nie jest jeszcze w produkcji możesz domówić.

Jedyny problem jeżeli zamierzasz autem pojeździć dłużej to ewentualny poźniejszy serwis, amortyzatory są dużo droższe.

Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
Opublikowano
Jeżeli nie zamówiłem w opcji, znaczy nie zainteresowałem się tym. Bo zanim zamówiłem auto, to mocno studiowałem wszystkie opcje, które później zweryfikowałem z dealerem i moim bratem, co jest maniakiem motoryzacji i BMW. Wydaje mi się, że wziąłem wszystko co mi się przyda.
Opublikowano
Jeżeli autem często ma jeździć rodzina warto rozważyć tą opcje
Sprzedam koła zimowe do E84 WZ-318 7,5X17 ET-34 5X120, Opony Pirelli Sottozero 2 225/50/17
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli autem często ma jeździć rodzina warto rozważyć tą opcje

Ja jestem innego zdania ;)

Mam oczywiście rodzinę.... Mała dzidzie 10 miesięcy na zime 17" na lato 18" i nie odczuwam braku komfortu, uważam wręcz że jazda byłaby mniej przewidywalna i nie czupbym się pewnie z każdym innym zawieszeniem nuż m....

Pozdrawiam

Nie warto dopłacać ponad 3k a tym bardziej jak dłużej chcesz użytkować??

male-bmw-2.png
Opublikowano

Pamiętajcie, że nie wziąłem M pakietu, tylko Sport Line czyli trochę bardziej komfortowe zawieszenie (bodajże 1 cm wyżej?). Gdy jechałem na jeździe próbnej nie było źle (a jechałem z M pakietem). A użytkować samochód będę min. 6 lat i w zależności jaka będzie sytuacja w firmie, to albo wymiana albo zostanie. Obecnie C-klasę mam ponad 5 lat i 130 tys. na liczniku. Podejrzewam, że tutaj przebieg może być podobny, czyli średnio 25 tys./rok.

Ok, ale możecie mi dokładnie opisać co daje to zawieszenie adaptacyjne? Bo jak napisałem wcześniej - opcji tej nie ma po dyskusji m.in. z dealerem. A wiadomo - on chce sprzedać jak najdroższy samochód.

Opublikowano
W Mpakiecie z xDrive jest zwykłe zawiesznie. RWD ma obniżone w w Mpakiecie

No ale przecież możesz sobie dodać adaptacyjne, które de facto jest w standardzie obniżone o 10mm

p44ahXld_o.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie chce nikogo wprowadzić w błąd, ale w opisie jest napisane, że nie obniża:

Zehn Millimeter Tieferlegung senken den Schwerpunkt für höhere Kurvengeschwindigkeiten (keine Tieferlegung bei xDrive Modellen).

Opublikowano
Wracając do tematu oczekiwania: 330e i-performace 5 tygodni po zamówieniu jest już wyprodukowany, rzekomo w ciągu 2-3 tygodni do odbioru. :cool2:

Zazdroszczę! U mnie mija już ponad 10 tygodni od podpisania zamówienia i otrzymałem info, że produkcja dopiero pod koniec czerwca :( Podobno jakieś problemy z kierownicą sportową.

Opublikowano
Czesc, mozesz powiedziec ktory z dilerow powiedzial Ci o tym problemie z kierownica typu M? Kupujesz indywidualnie czy w ramach floty... Chce wiedziec czy to tylko nie pretekst zeby nas wysterowac na inny termin... 3GT gdzie nie ma takich zapotrzebowan produkcyjnych wjechaly terminowo z kierownica M pytanie czy to nie problem 4 i 3... Mam taki sam problem i mega sie wkurzam, bo gdybym nie dopytywal to nic bym nie wiedzial :mad2:
Opublikowano

BMW Zdunek w Gdańsku. Zakup na firmę ale indywidualnie. Jeżeli jest nas więcej z takim problemem, to coś może w tym być. Wiesz, to że GT schodzą bez problemów nic nie znaczy - dla nich kierownice mogły przyjść ok.

Mam zamiar w przyszłym tygodniu do nich ponownie zadzwonić i się dopytać, czy coś się zmieniło. Nie mniej jeżeli będzie opóźnienie względem terminu umownego, to chcę od nich wyciągnąć coś ekstra. Tylko pytanie czy się uda, bo umowa jest ch..owa i nie można było jej negocjować.

A jaki miałeś oryginalny termin a jaki Ci podają teraz?

Opublikowano
No to jest problem ... Ja mam flote w BMW FUS w Warszawie. Produkcja 330i miala byc zakonczona w pierwszym tygodniu kwietnia pozniej w drugim jak zadzwonilem przed majowka to okazuje sie ze nie sa pewni bo bla bla bla w indiach kierownice sie niewyprodukowaly i spadly im z biezacej produkcji wszystkie z kierownica M. Jak masz koniec czerwca to ja raczej tez celuje w ten termin na odbior chociaz mowia o koncu maja poacztaku czerwca. Maja niby w przszlym tygodniu dac oficjalnie komunikat. Problem tylko ze w salonach wiedza o tym od poczatku kwietnia i siedza cicho, bo moze zaraz pojawia sie kierownice, a wystarczylo zmienic kierownice na inna :shock:
Opublikowano
Ja miałem termin na 3 tydzień kwietnia i pod koniec marca dostałem telefon, że jest problem z kierownicami M, co orientacyjne spowoduje poślizg do końca czerwca. Żeby nie stracić slota, wymieniłem kierownicę na individual.
Opublikowano

Może dlatego że kierownice M skrzypią jak sam sku#$%^. Walcze z tym od 4 miesięcy... W 1 aucie skrzypi mega w 2 innych mniej... A na salonie w cale. A według mistrza serwisowego wszystko jest ok :duh:

Może dostawcę zmieniają... Wygląd mega ale plastik tej kierownicy jest maskaryczny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może dlatego że kierownice M skrzypią jak sam sku#$%^. Walcze z tym od 4 miesięcy... W 1 aucie skrzypi mega w 2 innych mniej... A na salonie w cale. A według mistrza serwisowego wszystko jest ok :duh:

Może dostawcę zmieniają... Wygląd mega ale plastik tej kierownicy jest maskaryczny.

Racja :cool2:

Zgadzam się w 100% choć sam wieniec mega, również wygląd i jakość skóry.

male-bmw-2.png
Opublikowano
Jeżeli dzięki temu kierownica będzie ok, będzie działać i wyglądać poprawnie i nie będzie skrzypieć, to mogę poczekać. A jeżeli jeszcze uda mi się coś wydusić od dealera, to w ogóle będzie ekstra.