Skocz do zawartości

[E36] 320 coupe .Zawieszenie gwintowane Mts

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie czy ktoś posiada zawias MTS ? Jak to się sprawuje, jak z komfortem? Czy może lepiej zakupić sprężyny eibach-a pro kit?

eSKa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

chińczyk jak chińczyk, można zjechać na dół, żeby wyglądało i tyle

prowadzenie, wybieranie i ogólnie jazda jest słaba, szczególnie jak jeździłeś na jakimś lepszym zawiasie

żywotnosć amorów ok 30tkm, potem tyłów już nie ma, a i przody robią się słabe

ogólnie odkładaj kasę na eibacha sportline (trochę niższy niż pro kit) z amorami bilstein B8 (czyli cały pakiet B12 sportline), do e46 330i cały kit wyszedł mnie ostatnio ok 2500zł- w tej cenie nie ma lepszego zawieszenia

jeśli ma być gwin to wszystko poniżej ISC/BC/KW nadaje się do lansu, czyli opuszczenia na dół i tyle, właściwości jezdne są słabe lub bardzo słabe)

(osobiście testowałem- w różnych BMW: MTS, TAT, AP i wszystko nie dawało rady, Bilstein b12 sportline daje świetne prowadzenie w każdych warunkach tylko jak dla mnie za słabo obniża, a najlepszy był kwint KW v2, tylko tutaj cena jest dość zniechęcająca)

D2 jeszcze nie było najgorsze, ale ostatnio jest jakiś problem z dostępnością