Skocz do zawartości

Bmw E39 540i 1996 sedan pytanie na temat wycieraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja kupiłem dwukrotnie Alcę z 2 różnych źródeł w dużym odstępie czasu i moim zdaniem te gumki są fatalne, ale może 2-krotnie trafiłem na podróbkę. Chociaż kto chce podrabiać gumki za kilka zł?!
Opublikowano
wtrącę swoje trzy grosze. Na swoim aucie oszczędzać nie lubię ale co do wycieraczek mam jedną zasadę- kupuję tańsze i wymieniam jak najczęściej.
Opublikowano
Takie sklepy. Nie ma zamienników z oryginalnym systemem mocowania. Chyba że już coś skleciła jakaś firma. Większość zamienników ma mocowanie na klik czyli trzeba z ramion zdemontować te plastikowe spojlery i dopiero montować wycieraczki
Opublikowano

Zamienniki p&p robi kilka firm, m.in.:

Bosch - wiele osób narzeka, ja nie testowałem,

Valeo - dobre+, chociaż cena za wysoka (czasem da się poniżej 100zł wyhaczyć, ale ciężko), po pewnym czasie nie wycierają od razu tylko muszą się "rozgrzać" - czyli w czasie deszczu jest ok, bo po paru minutach wycierają dobrze, ale pojedyncze umycie szyby, gdzie wycieraczki tylko kilka razy jadą po szybie, pozostawia smugi na pare sekund,

SWF - nie testowałem, ale cena zbliżona do ori, więc brałbym ori

Goodrain - jest o nich bardzo długi wątek na forum; niestety ich jakość spadła

Wiele osób poleca jeszcze gumki Champion. Ja ich jeszcze nie testowałem, ale używam gotowych wycieraczek Championa w innych autach i moim zdaniem są świetne i długowieczne (w Yarisie będą miały teraz 4-tą zimę i wciąż idealnie wycierają), a cena dość przyzwoita.