Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Vaporrr - dokładnie tak. Dlatego to tu zamieściłem jako nauczkę dla potomnych dotyczącą wymieniania łańcuchów rozrządu.
  • Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja dam inny przykład i bedzie on dotyczyl braci fąfara którzy z opinii innych oraz po rozmowie telefonicznej wyglądają rzeczywiscie na profesjonalistów... Cena u nich za profesjonalną naprawę auta po strzelonym rozrządzie (n47) to od 5 do 8 tysia - przy czym pierwsza wartość to gdy silnik się uratuje a druga gdy potrzebny będzie nowy (używany). N47 pewnie jest tańszą (choć niekoniecznie) opcją niż M57n2 - ale o ile ? 2-3 tysie - to max...
Opublikowano
8 tysięcy za robotę? No to mamy mój budżet. 8 tysięcy z nowym silnikiem? To jest koszt silnika i szybkie P&P.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zadzwoń jak nie wierzysz...

ps. można tylko żałować że Adam tak obłożony robotą, mam wrażenie że ogarnąłby temat za połowe ceny...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
[

spier..lic potrafia i w ASO....bardzo czesto maja mniejsze pojecie. Jest duzo mechanikow ktorzy ogaraniaja, trzeba wiedziec do kogo stawiac

Nie mam co do tego wątpliwości. W ASO umieją wymieniać, a nie naprawiać.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano

ps. można tylko żałować że Adam tak obłożony robotą, mam wrażenie że ogarnąłby temat za połowe ceny...

Ja bym jednak poczekał :cool2:

Opublikowano

Ja bym jednak poczekał :cool2:

Kolega widzę nie w temacie....właściciel już dawno auto ogarnął,poczytaj parę postów wyżej... :wink:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o naprawę silnika to ja bym wolał żeby to było zrobione porządnie ,dla tego ja robiłem w Mautoczęsci w Legionowie .

Ile wydałem,duzo ponad 30 tyś ale mam zrobione dobrze .Nie raz Adam dzwonił co robimy dalej ,jaka decyzja .

Myślałem o dalszym tuningu i żeby znowu coś tam się nie zjeb......,kilka rzeczy wyszło w praniu .Silnik który kupiłem był w stanie bdb ok 50 tyś km a mimo wszystko wymieniliśmy bardzo dużo rzeczy ,panewki,rozrząd,do tego nowa wydajniejsza pompa Bosha ,Turbiny,kolektor,i wiele więcej

Opublikowano
oli222 nie do Ciebie pisałem tylko do kolegi kkamo84

:wink:

Czytaj ze zrozumieniem to co napisałem :cool2:

Jestem jak najbardziej w temacie :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Marko namieszałes, jezeli nie zrozumiales: kamo mial na mysli ze warto czekac na termin i wbijac do Adama do legionowa...
Opublikowano

Kurcze tak to czytam i masakra że zerwany rozrząd pociąga za sobą takie koszty...

Ja niecałe 2 lata temu sprzedałem koledze e81 świeżo po wymianie rozrządu na akcji serwisowej BMW.

On pojeździł może rok zrobił jakieś 10 tys km jak nie mniej odsprzedał auto dalej i rozrząd poszedł po chwili nowemu właścicielowi.

Jakiś dramat z tymi łańcuchami rozrządu...Co do dyskusji to niestety roboczogodzina w dobrym warsztacie kosztuję tutaj chyba niecałe 200 zł gdzie indziej przy takiej ilości byłoby np 100-150 zł ale sądząc po autach jakie serwisuje Hypertech fachowość bankowo 100 % .

Opublikowano
Kurcze tak to czytam i masakra że zerwany rozrząd pociąga za sobą takie koszty...

Ja niecałe 2 lata temu sprzedałem koledze e81 świeżo po wymianie rozrządu na akcji serwisowej BMW.

On pojeździł może rok zrobił jakieś 10 tys km jak nie mniej odsprzedał auto dalej i rozrząd poszedł po chwili nowemu właścicielowi.

Jakiś dramat z tymi łańcuchami rozrządu..

Coś musiało być nie tak... mało prawdopodobne żeby nowy rozrzad padł po 10 tyś.....ale znając życie w serwisie nie raz potrafią skopać nie jedną robotę więc tu pewnie tkwił problem

Opublikowano

Wiesz cały wymieniony kompletny rozrząd przez ASO....

No ale chyba w ramach reklamacji musieli to ogarnąć bo do kolegi więcej się już nie zgłosił kupujący..

Ale podobno początkowo w ASO w Jankach nie było chęci naprawy swojego błędu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ta cala akcja serwisowa to podobno parodia była, wymieniali najczesciej napinacz (czasem lancuch gorny, metodą na szybko) i dawali 2 lata gwarancji licząc że tyle to ustrojstwo wytrzyma...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kompletny rozrząd to oni wymienieli w 2% aut, jak pojechałeś i dzwonił jak głupi, a tak to jak kolega napisał napinacz i wypad.
Opublikowano

Podobno komplet u mnie robili bo w 1 etapie sprawdzali napinacz a tam podobno całość była robiona.

Zresztą auto 4 dni u nich stało. Tak czy owak ktoś coś spierdolił i na szczęście to nie ja miałem z tym problem potem :D

Opublikowano

Usługa wymiany rozrządu w takim pojeździe to około 3-4k pln (zależnie od zakresu pracy) biorąc pod uwagę że pojazd przyjeżdża na własnych kołach w pełni sprawny.

Wszelkie odchylenia od tej kwoty związane są z dodatkowymi operacjami typu "rozkręcanie starego motoru" czy "wymiana i belki zawieszenia" "naprawa gwintów" etc. Dodam tylko że każdą naprawę konsultujemy z klientami i każdy nawet najdrobniejszy ruch jest wykonany za zgodą i wiedzą właściciela. Do tego wyceny przygotowujemy zawsze przed rozpoczęciem pracy i przesyłamy na maila.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzisiaj w końcu wymienione tarcze i klocki przednie. Poprzednie tarcze zostały zniszczone przy przebiegu około 25-30 tysięcy kilometrów przez klocki ceramiczne. Zdjęcia poniżej po demontażu.

862d5400b248.jpg

7fc0220d3526.jpg

Wpadł oryginalny zestaw tarcz Mperformance 370 mm i do tego oryginalny klocek. Przy okazji musiały zostać wymienione piasty za względu na nadmierne bicie.

Przy okazji zwolnił się termin więc wykonałem długo wyczekiwany serwis skrzyni - serwis mechatronika - wymiana płytki, tłoczków, uszczelek i innych gratów z tym związanych plus olej w skrzyni.

Skrzynia pracuje teraz znacznie lepiej - jakbym wsiadł do innego auta.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skrzynia byla robiona przy 150kkm. Popatrz u mnie w galerii. Robiłeś u Adama ?

EDIT: Robiona w sensie serwis skrzyni.

Opublikowano
jakie to klockici zniszczyly tarcze po 25/30 tys aby nie kupowac ?

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie