Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

konfiguruje nowe F15 i prosiłbym o opinie tych opcji ,które nie testowałem a mogą byc przydatne,

zamawiam kolor czarny w M pakiet , pakiet Polski, pakiet BMW ConnectedDrive Advance oraz skóra merynos kolor ciemnoszary.

Moja jazda to ok. 35.000km rocznie z czego 90% autostrada.

CO mnie zastanawia to:

1.dostęp komfortowy -warto? i na czym polega otwieranie bagażnika (jest to ważne)

2.System asystujący kierowcy plus-rozumiem że zwykły tempomat jest standard a to co daje? warto?

3.Zestaw Harman Kardon czy tylko opcja HI-FI?

4. Aplikacje ceramiczne na elementach obsługi -bajer czy warta estetyka ,zamawiam listwy piano finish

5.Ostrzeżenie o zmianie pasa ruchu-warto czy bajer?

6. Aktywna wentylacja foteli przednich- zamawiam fotele komfortowe czy wentylacja jest przydatna?

Aktualnie mam X3 F25 wersja x-line rocznik 2015 i pewnych opcji nie brałem a przy nowym warto znać opinie tych co dane opcje mają i testują

Proszę o konkrety i tylko opinie sprawdzone na własnej skórze

p.s jeśli jakaś opcja jest szczególnie przydatna na autostradę to bardzo proszę

Opublikowano

Wlasne przemyslenia :

1. Chyba problem z bagaznikiem nie wystapi ,o ile sie nie myle, to otwieranie noga bagaznika nie wystepuje z Mpack

2 .Zdecydowanie polecam (opisy na forum)

3. Mam ,nie jest to drogie ,moim zdaniem warto.

4. Indywidualna sprawa

5. Warto ,to chyba jest w pakiecie ?

6. Mam w innym aucie ,zdecydowanie polecam.

Opublikowano

To na czym konkretnie polega ten dostęp komfortowy?jeśli nogą nie otworzę bagażnika to jak ?

Ostrzeżenie o zmianie nie jest w pakiecie i trzeba dopłacić dlatego mam wątpliwości na ile jest to przydatne.

Jeśli masz doświadczenie do wentylowanych siedzeń to proszę o info jak to jest teraz podczas upałów bo ja na trasie mając siedzenia w skórze mam plecy mokre i jest obawa czy ta opcja nie spowoduje ich przewiania.

Opublikowano

Tak jak pisałem ,nie wydaje mi się ,ze można zamówić otwieranie bagażnika noga z Mpack, ale nie znam europejskich pakietów. Wentylowane siedzenia używam w klimacie o bardzo dużej wilgotności i sprawdzają się doskonale. Oczywiście nie należy przesadzać z intensywnością nawiewu ,ja korzystam z tej opcji nawet zima (łącznie z podgrzewaniem siedzenia). Jak dla mnie to rewelacja , ale coraz mniej producentów na to pozwala (możliwość jednoczesnego chłodzenia i grzania fotela)

Polecam wypróbować :wink:

Opublikowano

Dzięki za info i chyba na opcję wentylowane siedzenie się skuszę a co do komfortowego dostępu to wątpliwości zostały.

A tak na marginesie to może testowałeś samochód z zawieszeniem komfortowym i zawieszeniem w M pakiet(odczuwalne różnice)? tylko M pakiet dla 25d bez dynamics.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wyobrażam sobie samochodu tej klasy bez dostępu komfortowego. Pierwszy raz zetknąłem się z tym kupując żonie Renaut i od tej pory jest to "must have" w każdym samochodzie!
Opublikowano

Tez wydaje mi sie , ze dostep komfortowy jest wart dolozenia kasy.

Co do zawieszenia, to kwestia indywidualna. Kazdy pewnie lubi cos innego, ja na co dzien uzywam autka z ustawieniami sport 1 lub sport 2 i jest ok. Wedlug mnie duza role odgrywaja dobre fotele i moim zdaniem Mercedes a zwlaszcza Audi robia to lepiej (genialne w RS7).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

no to zamówiony na rocznik 2017 w następującej konfiguracji:

szafirowoczarny

skóra merynos ciemnoszara

PAKIET M

Komfortowe fotele przednie

Listwy ozdobne Piano finish

przyciemniane szyby

wentylacja foteli przednich

adaptacyjne reflektory diodowe

ostrzeżenie o zmianie pasa ruchu

system asystujący kierowcy plus

zestaw hi-fi Harman Kardon

PAKIET system connectedDrive Advanced

POLSKI PAKIET

Dałem sobie spokój z dostępem komfortowym gdyż za otwieranie tylnej klapy pilotem bądź ręką bez możliwości nogą za 4,3 tyś to gruba przesada,

a teraz w poszukiwaniu kół zimowych na feldze 9JX19 dla opon 255/50R 19 bo letnie kapcie są na ogumieniu mieszanym tj.255 przód i 285 tył i zimą chyba lepiej na jednolitych tak jeżdżę aktualnie w X3,

jakieś propozycje?

Opublikowano
to ja dalej nie rozumiem w czym jest ten uh ah jeśli nie można otworzyć klapy bagażnika nogą( a jest to największa zalety w/g tych co to mają),kluczyki noszę w marynarce więc nie ma problemu żeby nacisnąć pilota i mieć otwarty samochód chyba że jest to opcja dla kobiet ,które w torebce mają wszystko a kluczyki na samym dnie i nie mogą się do nich dostać. :lol:
Opublikowano

O ile wiem (na przykładzie F10/11), to dostęp komfortowy daje otwieranie drzwi bez wyjmowania kluczyka z kieszeni. Bagażnik otwierany ruchem nogi jest tylko dodatkowym bonusem.

Moim zdaniem jeden z najbardziej przydatnych gadżetów. Łapiesz za klamkę - otwiera sie (pod warunkiem wykrycia kluczyka). Dotykasz klamki w odpowiednim miejscu - zamyka się. Przytrzymujesz klamkę - składa lusterka, zamyka okna.

Opublikowano

ok ale często się zdarza że parkujesz na dużym parkingu czy lotniska czy Centrum Handlowego i mając pilota samochód oświetleniem daje mi znać gdzie się znajduje a potem mając załadowane obie ręce chcę się dostać do bagażnika a tu lipa trzeba nacisnąć pilota żeby otworzyć. Obok stoi facet z Fordem Kuga i macha i to ma ,gdzie tu logika .

Uważam ,że jest tyle opcji i gadżetów bardziej przydatnych dla bezpieczeństwa i komfortu niż ten za 4,3 tyś działający w 50-60% bo bez opcji otwierania bagażnika nogą.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Jaki zamówiłeś silnik do swojej X5 ? Ja również mam zaklepany do produkcji na 2017 tylko 30d ale prawdopodobnie będzie zmiana akcyzy może będzie taniej jak sądzicie? :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A w PL także bez M-pakietu nie występuje :(

EDIT:

Wszedłem sobie na stronę BMW w Stanach i w konfiguratorze przy opcji "Comfort Access keyless entry" nie ma mowy o otwieraniu bagażnika nogą. Ty zdaje się masz X3 a nie X5?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, ale wybranie M Pack powoduje brak tej opcji.

To znaczy jakiej i w jakim samochodzie? Bo w X5 można mieć dostęp komfortowy ale wygląda na to, że niezależni czy M czy nie M to nie ma otwierania nogą. Natomiast w X3 jest otwieranie nogą ale niedostępne w połączeniu z M pakietem. I nie ma znaczenia czy to USA czy Europa.

http://images83.fotosik.pl/152/55dd1095b67e702cmed.jpg

Opublikowano
Zamówiłem silnik 2,0 z podwójną sprężarką ,testowałem i jest ok a co do 3,0 to nie wierzę w obniżenie akcyzy bo w rządzie brak kasy a przepłacać dla niewielkiej różnicy w mocy i momencie obrotowym to wolę wydać na wyposażenie jak już to 40d z podwójną sprężarką ale to inna bajka
Opublikowano
Lista dodatków jest prawie identyczna jak u Ciebie tylko listwy finelina czy jak tam natomiast bałem się 20d do nie mieli na stanie 231KM ale miałem przyjemność jazdy starym 211KM?.Jet różnica i to wielka.Zamówiłeś na 2017 kiedy masz planowany odbiór ?.Ja mam na kwiecień.Cena katalogowa 412000 po rabacie 349000.Więc czekamy.Pozdrawiam
Opublikowano
Jeździłem przez wek end wersją 25d z silnikiem 231KM i byłem zadowolony szczególnie że mogłem porównać z aktualnie posiadaną X3 2,0 D już po fl czyli 199KM rocznik 2015,a odbiór ze względu na pewne opcje individual tzn.skòra szara merinos oraz listwy wewnętrzne fineliane piano jest przewidziany na połowę marca 2017 i się nie mogę doczekać a do tego dokupiłem czarny przedni grill istna czarna strzała