Skocz do zawartości

Domykanie szyb oraz zamykanie zamka z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym sprawić by działało mi domykanie szyb oraz zamykanie i otwieranie drzwi z pilota.

Po kupnie mojej bawarki dostalem jeden zwykły kluczyk bez pilota, ostatnio przelozyłem cała stacyjke, pestke oraz drzwi z oryginalnymi kluczykami z pilotem.

Wszystko działa jak najbardziej dobrze, stacyjka działa drzwi się zamykają. Teraz pytanie czy moge w jakiś sposób przerobić to tak by działało wszystko z pilota ? Czy wgl mam taką instalacje ? jak to sprawdzić ?

Opublikowano
Spróbuj zaadoptować kluczyk, jest opisane na forum jak to zrobić, powinno śmigać. Na przyszłość, nie musisz wymienić zamków i stacyjki ,są inne sposoby :D
Opublikowano
Spróbuj zaadoptować kluczyk, jest opisane na forum jak to zrobić, powinno śmigać. Na przyszłość, nie musisz wymienić zamków i stacyjki ,są inne sposoby :D

nawijaj :D

Opublikowano

Zrobiłem to i nic nie działa ... Otóż wlozylem kluczyk do stacyjki przekrecilem na 1 pozycje jednocześnie trzymając przycisk ze strzalka wyjalem go i 3x wcisnalem logo bmw i na odwrót i nic ... Chłopaki dajcie jakies porady czy może robię to w zly sposób a może ta funkcja jest popsuta w moim aucie ??? W takim razie jak to naprawić czy sprawdzić .. ???

Opublikowano
Włóż kluczyk przekręć stacyjkę poczekaj piec sekund , wyłącz stacyjkę wyciągnij kluczyk i dopiero zacznij procedurę kodowania
Opublikowano

Nie jestem pewien ale w tym roczniku to nie działało w standardzie.Jeśli w ogóle działało:):)

Trzeba pewnie zakodowac przez kompa o ile moduł komfortu pozwoli.Zapytaj dziqska

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Ja mam e36 z 96r. I dziala mi automatyczne domykanie szyb, ale tylko z kluczyka(w sensie muszę kluczykiem przekręcić). Z pilota mi nie działa.
Opublikowano
Otworz okno wsadz kluczyk w zamek drzwi i przekrec jakbys chcial auto zamknąć i kluczyk trzymaj i zobacz czy domknie ci okno.

Sprawdziłem i działa .. :D Teraz pytanie co zrobić zeby ta funkcja wraz z zamykaniem działała z pilota :?: