Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dodam że przeszukałem forum ale nic podobnego nei znalazłem, otóż dziś wymieniałem olelej w miom BMW silnik to M50B20 według książki do tego silnika wchodzi 5.75l oleju, po spuszczeniu całego oleju, wlałem 5l i wg miarki jest nawet 2mm powyżej stanu, szczerze mówiąc bardzo mnie to zdziwiło, dlaczego tak może być? Pierwszy raz sie z czymś takim spotkałem. Dodam, że filtr oleju tekże wymieniłem, i raczej nie ma mozliwości by zostało cokolwiek starego oleju. Pozdrawiam
Opublikowano
Oczywiście odczekałem i takze sprawdziełem olej po kilku kilometrach i nadal jest trosze ponad stan.
Opublikowano
raczej nie ma mozliwości by zostało cokolwiek starego oleju.

Raczej nie ma możliwości żeby spuścić idealnie cały olej przy wymianie. Zawsze zostanie go troche w kanalikach, w misce itd.

BMW to samochody, reszta to tylko nieudane próby...
Opublikowano
zawsze mniej wchodzi, ale faktycznie teraz troche za malo. moze nie stal na rownej nawierzchni i nie wszystko scieklo?
DIESEL POWER
Opublikowano
aby miec pewność czy się dobrze wlało odczekaj conajmniej godzinę i koniecznie auto musi stać na równym, bo nawet minimalna różnica poziomów wpłaywa na zmiane poziomu oleju na bagnecie. A Filtr też wymieniałeś? Bo może to kwestia filtra( w nim zawsze coś zostaje)