Skocz do zawartości

Jaka roznica Cewki Bosch a Siemens ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Moje pytanie brzmi tak : moje aukto to bmw e36 320i 24v 92r. i mam komputer Boscha przeplywomierz tez i cala instalacja jest Bosch i chcialbym wymienic cewki te ktore ida na swiece ale firmy Siemens od kolegi z autka dodam ze ona ma silnik z vanosem i to juz jest rok 94 czy beda chodzily normalnie? lepiej czy gorzej? mam po prostu taka mozliwosc przemiany autko jego ulego duzemu wypadkowi, dodam ze wymiana to nie jakis kaprys mam chyba ktoras padnieta i chcialem wymienic wszystkie kolega mi je da w prezecie tylko jeden z mechanikow powiedzial mi ze nie podejda bo sa firmy siemens. doradzcie mi dzieki z gory

jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano

a czy sondę lambda też można sobie zamienić

w miejsce uszkodzonej SIEMENSA wkręcić BOSCHA ???

... bo ta Siemensowska strasznie droga :( koło 700zł

pozdrawiam

Opublikowano
niemożna sond zamienić bo działaja one całkiem inaczej, a sonde siemensa oryginał bez wtyczki kupiłem kiedys za 100 zł, tak wiec poszukaj a znajdziesz, 700 zł to moze ASO z 700% marżą

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
ja natomiast wymieniałem świece nie dawno jakieś 2 tyg temu i też zwróciłem uwagę na to i powiem CI że mam 4 bosha a 2 simensa i autko chodzi normalnie :dance: POZDRAWIAM
Opublikowano

Witam

ja natomiast wymieniałem świece nie dawno jakieś 2 tyg temu i też zwróciłem uwagę na to i powiem CI że mam 4 bosha a 2 simensa i autko chodzi normalnie :dance: POZDRAWIAM

Tez tak mam tyle ze 5 BOSCH a 1 SIMENS i nie widac tam jakichs przerobek przy niej.

Pozdrawiam
Opublikowano
wielkie dzieki jednak sobie przeloze tamte siemens-a ;) dam znac co i jak !
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)