Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam do Was pytanie odpalam auto przejadę jakieś 2 km stanę i z pod maski widze dymek gdy otworze czuje przepalony olej i dym wylatuje z pod plastikowej osłony silnika. 2 razy rak miałem tylko wiecej nigdy tak nie było wyczyściłem silnik i nie widze żadnych wycieków na nim czasem tylko zdarzy mi sie ze pod autem jest mała kropka średnicy 1cm oleju nic wiecej ale to może gdzies spływa bo mechanikmienial uszczelkę silnika i troche niestety oleju widziałem na pokrywie z dołu plastikowej było to ci dałem rade wyczyściłem. Czy to może byc cos poważnego bo każdy mechanik mówi ze to olej lekko gdzies spłynie na rury i temu zaraz po odpaleniu tak jest
Opublikowano
A i jeszcze spytam bo ostatnio jechałem w korku i wyskoczyło mi na pomarańczowo komunikat ze silnik nagrzany jest a potem na czerwono by zgasić auto ale akurat ruszałem juz to komunikat zgasł juz czyli wiatr dmuchnął troche i schłodzili powietrzem(padł moduł wiatraka ale juz wymieniłem) i czy mogło cos stać sie jak tak na chwile czerwony komunikat wyskoczył raczej silnika nie zgrzalem bo odrazu ruszyłem i znikło to
Opublikowano

Chyba za dlugo w Anglii siedze i czytam i czytam i czytam. Kurde, zdania wielokrotnie zlozone to nie dla mnie w tym wieku.

Chlopie wstaw jakas kropke czy przecinek to wiele osob na forum bedzie w stanie Ci pomoc. Wiem, to nie studia polonistyczne ale naprawde ciezko sie doczytac.

Opublikowano
Ten dymek z pod maski i zapach oleju jest spowodowany wyciekiem, prawdopodobnie olej kapie na rozgrzaną rurę i się wypala, miałem coś takiego u siebie.
Opublikowano
Mialem ten problem przy uszkodzeniu uszczelki pokrywy zaworow. Olej kapal prosto na rozgrzany katalizator.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3