Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam do was pytanie czy znacie kogoś kto podjął się montażu tableta w swojej BMW które mu zastąpiło navi i fabryczne radio ?

Widziałem sporo zdjęć na necie z takiej operacji ale nie wiem jak to w praktyce wygląda i czy jest to dobre rozwiązanie ?

Tablet 10,1 cala mam , wzmacniacz również czyli dochodzą tylko koszty robocizny i rozkminy jak to ma wyglądać . Patrzyłem to radio 2 din z androidem kosztuje pod 2 tys zł to sporo jak za takie navi na rok czy 2 jazdy autem w moim przypadku a tablet zawszę mogę zabrać albo dorzucić nowemu właścicielowi bo koszt będzie za rok czy dwa śmieszny tego sprzętu który i tak zakupiłem w celach służbowych .

Mógłby mi ktoś rozpisać co powinno się w celu zamontowania tego zrobić ?Tak mniej więcej czy to mocno skomplikowane co gdzie puścić i czy wyjścia w tablecie typu mini jack , mini usb i hdmi wystarczą ? .

Aha i Tablet chciałbym żeby znajdował się nad fabrycznym radio doczepiany na jakiś uchwyt i w stacji dokującej bo zakładam że będę go wyjmował w celach związanych z pracą.

Z góry dzięki za ciekawe pomysły i dyskusję /rady itp

Opublikowano

Zastanawiam się nad tym cudeńkiem z ostatniego linka.

Orierntujecie się może czy da się równie bez problemowo zamontować DYNAVIN N6 dla wersji E90 przed liftem?

Czy w ogóle jest sens się w to bawić z frm1 i BMW professional? jak wygląda montaż ? Czy trzeba się bawić w kodowanie czy tylko wpięcie ori kostki ze starego radia? Czy wszystkie funkcje będą działać?

ppatryk, w linku który podałeś przyciski funcyjne ( podgrzewanie foteli,czujniki parkowania) zostały przeniesione na tunel? Z tego co kojarze zarówno po lifcie jak i przed przyciski były pod klimatyzacją.

Czyli pewnie kosztem schowka.

Eibach Pro Kit, Rev Motoring Silicone Intake Hose, Kolektory Turbo Works, Performance Intake, Milv's: +1mm Modified Intake Lift Valvetronic Supports, Program BPC.
Opublikowano
Kolego. Nie ma najmniejszego problemu z montażem. Wszystko pasuje idealnie. Nic nie kodujesz, przyciski działają z kiery. W zestawie masz właśnie dodatkowo dy wymiany popielniczkę z przygotowanym zestawem do przełożenia przycisków pdc i ewentualnie grzanie dup. A czy mniejsza popielniczka w czymś przeszkadza. Chyba nie. Ja mam Dynavina, ale model poprzedni i z win CE. Wszystko hula wyśmienicie. Zainstalowaną mam kartę pamięci z nawigacją z AutoMapa.
Opublikowano
Kolego. Nie ma najmniejszego problemu z montażem. Wszystko pasuje idealnie. Nic nie kodujesz, przyciski działają z kiery. W zestawie masz właśnie dodatkowo dy wymiany popielniczkę z przygotowanym zestawem do przełożenia przycisków pdc i ewentualnie grzanie dup. A czy mniejsza popielniczka w czymś przeszkadza. Chyba nie. Ja mam Dynavina, ale model poprzedni i z win CE. Wszystko hula wyśmienicie. Zainstalowaną mam kartę pamięci z nawigacją z AutoMapa.

Pięknie dziękuje za odpowiedź. :cool2:

Eibach Pro Kit, Rev Motoring Silicone Intake Hose, Kolektory Turbo Works, Performance Intake, Milv's: +1mm Modified Intake Lift Valvetronic Supports, Program BPC.
Opublikowano

jak pisał kolega wyżej

P&P wszystko i działa wyśmienicie

jak masz logic7 to mam patent na podłączenie czujników parkowania tak by normalnie było je słychać :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś z was widział z bliska to rozwiązanie ACS-8995M?

http://audiocarshop.pl/pl/p/Radio-dedykowane-BMW-E90-E91-E92-E93-3ER-od-2006-2011r-AirAuto-4.4.4-CPU-4x1.6GHz-Ram-1GHz-Dysk-16GB-GPS-Ekran-HD-MultiTouch-OBD2-DVR-DVBT-BT-Kam/331

Na forum jest też przyklejony temat o Navi premium, którego minusem zdaje się są jakieś szpary i złe spasowanie w E90 (naprawde aż tak źle to wygląda?).

Niepodoba mi się fakt, że na stronie Navipremium.pl zdjęcia sa małe i nie do powiekszenia, a nie widze nawet gdzie idą przyciski funkcyjne.

Za to plusem jest android, 16gb dysk, wi-fi, i wsparcie techniczne.

Czy moglibyście krótko podsumowac dlaczego waszym zdaniem Dynavin n6 jest najlepszym wyborem?

W Dynavin N6 brakuje mi androida, a na windowsie CE o ile się nie myle yanosika już nie wgram, brak Wi-fi do łączenia z routerem telefonu no i tylko 4gb dysk.