Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:( Mam E36 z 92r. poszedlem do sklepu chcac kupic amorki sprzedawca zapytal mi sie o rocznik i ja mu odpowiedzialem 92.Tak tylko on dodal do czerwca czy od lipca .I jestem teraz w kropce jak moge sprawdzic bo nie mam ksiazki serwisowej z kturego miesiaca jest moja beti, DZIEKI
Opublikowano

Co do amortyzatorów przednich to rocznik i miesiąc ma znaczenie bo się troche różniły. Jeśli chodzi o tył to było mniej problemów, w zasadzie jeden rodzaj amortyzatorów podchodził to wielu typów silników, oraz wielu roczników.

Ja polecam amorki Bilsteina, plus nowe gumy odbojowe, efekt murowany.

sprawdz ten artykuł:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=21923&highlight=bilstein

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano
Dzieki. sprawdzilem i teraz nastepny problem bo w dowodzie mam 92 a tu mi wychodzi marzec 91 czy to mozliwe sprowadzilem ja z Holandii ciekawe czy tak puzno ja sprzedali czy mam jakis walek a druga sprawa to co z tym łacznikiem stabilizatora powinien byc dlugi czy krotki.DZIEKI
Opublikowano

Jak wyżej, ale jeśli masz produkcję 91 to masz długie łączniki idące do góry do amortyzatorów i musisz zakupić amortyzatory z odpowiednimi uchwytami.

Jednak dobrze jest to sprawdzić wzrokowo, bo nie wiadomo, co było w aucie zmieniane.

Krótkie łączniki poznasz natomiast po tym, że idą na dół i są mocowane do wahaczy.

Opublikowano
a teraz jak jeszcze mogli byscie mi pomuc to jakiej firmy kupic te amorki bo po rozejrzeniu sie na forum to karzdy kogos zachwala ja potrzebowal bym dobrych i wmiare przystepnej cenie pewnie tak jak karzdy . bo u mnie w jednym ze sklepow pytalem sie to powiedzieli mi ze 380zl SACHS , 350zl Kayaba a na alegro znalazlem 215zl BILSTEIN t juz nie wiem czy ta ostatnia to najgorsza ze taka tania czy w tym sklepie takie ceny wala.DZIEKI
Opublikowano
a czy jest mozliwosc ze w tym moim roczniuku moze byc krotki lacznik stabilizatora nie mam jak teraz sprawdzic bo akurat jestem za granica a w domu nie ma nikogo kto mogl by podjechac do mechanika a wydaje mi sie ze wlasnie jest krotki DZIEKI