Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pisze w seri 5 ponieważ potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Moje auto to x5 z silnikiem 245km (taki sam jak w seri 5) wybierałem się właśnie na urlop do włoch i na wysokości wenecji silnik podczas jazdy po prostu zgasł. Wydarzylo sie to przy predkosci okolo 150 km/h i poprzedzil to komunikat o ograniczeniu mocy silnika. 200 km wczesniej zatankowalem paliwo w austrii wiec to tez moze byc przyczyna. W kazdym razie po rozpieciu przewodow paliwowych pod maska i wlaczeniu zaplonu nie wydobywa sie paliwo.

1. Czy pompa paliwa powinna uruchomic sie podczas wlaczenia zaplonu ?

2. Czy jeśli auto chodzi na dezodorancie to możliwe, że uszkodzeniu uległ rozrząd ?

Dziękuje wszystkim zainteresowanym i proszę o nieprzenoszenie mojego tematu poniewaz jestem uwieziony we włoszech i chyba czeka mnie laweta do pl.

Pompe paliwaw zbiorniku sprawdzilem na krotko to niby buczy.

Pozdawiam

Opublikowano

@karbo BO?

Grechu, nie wiem, co to znaczy "chodzi na dezodorancie", ale mysle, ze wina lezy gdzies w ukladzie paliwowym (zasilania wtryskiwaczy).

Nie wiem jak to dokladnie tam wyglada, ale powinienes byc w stanie odkrecic przewody wysokiego cisnienia - a gdy to zrobisz i zaczniesz krecic rozrusznikiem, to powinno z nich leciec paliwo - to juz da Ci jakas informacje - rownie dobrze moze to byc jakas elektronika/sterownik.

Jadę wolniej ale na 20-tkach.

Fan Mercedes z dwoma BMW ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przepraszam, nie doczytałem że auto chodzi na sprayu. Rozrząd z pewnością się nie zerwał. Było jednak na forum, że rozrząd może przeskoczyć, może to jest problemem?
Opublikowano

Dokladnie na dezodorancie bo nic innego w torbie nie znalazlem;)

Wyobrazcie sobie moje szczescie gdy po dostaniu sie do pompy paliwa okazala sie rzecz wrecz niemozliwa ... Spadl z niej przewod paliwowy.

Podsumowując samochod naprawiony śrubokrętem i kawałkiem kabla od cb który posluzyl do sprawdzenia pompy paliwa...

Wszystkim życze tak małych problemów ale nie życze stresu zwiazanego z tym ...

Temat do zamkniecia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To niestety może być zerwany łańcuch rozrządu.

Hehe łańcuch...to jakaś obsesja, konik ten łańcuch ?

Krzysztof
Opublikowano
Dokladnie na dezodorancie bo nic innego w torbie nie znalazlem;)

Wyobrazcie sobie moje szczescie gdy po dostaniu sie do pompy paliwa okazala sie rzecz wrecz niemozliwa ... Spadl z niej przewod paliwowy.

Podsumowując samochod naprawiony śrubokrętem i kawałkiem kabla od cb który posluzyl do sprawdzenia pompy paliwa...

Wszystkim życze tak małych problemów ale nie życze stresu zwiazanego z tym ...

Temat do zamkniecia

Czyli poniekad moja diagnoza byla trafna! :)

A moglbys jeszcze napisac, jak sie uzywa dezodorantu w takim wypadku oraz uzywa kabla CB do sprawdzenia pompy paliwa?

Opublikowano
Nie wiem jak w seri 5 ale w x5 e70 pompa paliwa umieszczona jest w zbiorniku do niej doprowadzona jest kostka z napieciem +12v, po prostu podałem napiecie bezpośrednio na pompe paliwa i okazalo sie ze mimo pracy nie podawala go dalej. Natomiast sprayem wymusilem prace silnika palac go na tzw plaka co wykluczylo rozrzad ;) po dostaniu sie do zbiornika okazalo sie ze odpioł się jeden przewód paliwowy.Do tego wyobraz sobie uzeranie sie z wlochem ktoremu nie pozwalasz wciagnac auta z zablokowaną skrzynią na lawete. Okazalo sie ze nie mam linki odblokowującej kolo lewarka. Skrzynie odblokowalem od "dołu" .
Opublikowano

Dzieki!!!

Co za patenty! :)

Opublikowano
2zł/każdy kilometr z Pl mobilizuje i tak zaplacilem 250 eur zasciagniecie z autostrady ;) a i jak kupujecie asistance sprawdzcie przed wyjazdem czy maja w systemie ... Bo mojego okazalo sie ze nie mieli ... A najlepsze jak od wlocha z lawety chcialem prądu do rozruchu pożyczyc ... To powiedzial ze ma 24v a ja mam 12 i to jest niemożliwe ;)