Skocz do zawartości

[F10] 520d N47 manual : szarpniecie przy 2400 obr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Od niedawna jestem szczesliwym wlascicielem F10, ogolnie samochod sprawuje sie na 5+, jedynym mankamentem ktory mnie trapi to ze czasem przy dynamicznym ruszaniu na 1,2,3 biegu, zawsze przy 2400 obr czuc jakby delikatne szarpniecie (jakby turbo zaczelo bardziej ladowac). czy ktos z szanownych uzytkownikow F10 w manualu spotkal sie z takim problemem ?

pozdrawiam !

Opublikowano
Problem nie występuje ciagle ale sie pojawia ,watpię ze pada turbina bo po za tym "szarpnięciem" które pojawia sie czasami ,auto ciągnie równo a turba nie słychać wogóle
Opublikowano

Podłączę się do tematu jako że piszecie tutaj także o f10 w manualu - czy macie wibracje drążka zmiany biegów podczas pracy silnika? Jak sytuacja wygląda podczas odpalania/gaszenia silnika?

dzięki za info

Opublikowano
Podłączę się do tematu jako że piszecie tutaj także o f10 w manualu - czy macie wibracje drążka zmiany biegów podczas pracy silnika? Jak sytuacja wygląda podczas odpalania/gaszenia silnika?

dzięki za info

Temat juz byl: viewtopic.php?f=103&t=290624 . U mnie tez lekko drga - chyba "norma"

pozdr !