Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie mam ogromną prośbę, kupiłem dwa miesiące temu e46 rok 2005 touring 2.5 benzyna. Dzisiaj sprawdzałem ciśnienie na pierścieniach i tak na 1 i 6 12,5 bara na na pozostałych 2345 około 7. Proszę napiszcie mi jakie są możliwe przyczyny bo to troche dziwne żeby pierścienie w środku były kiepskie a te dwa na początku ok. Jestem podłamany tym wynikiem i nie wiem co dalej robić. Będę wdzięczny za każdą odpowiedz. DZięki
Opublikowano

Środkowe cylindry przegrzane a te od zewnątrz miały większe naturalne chłodzenie.

Co z tym zrobić ?

1. wymienić silnik

2. z tym żyć.

3.sprzedać , idą jak woda ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Dzisiaj rano przejechałem się do pracy wróciłem sprawdziłem i na wszystkich 6 jest 12 jak na obrazku bez wyłączenia wtrysków paliwa http://s1.fotowrzut.pl/3OS7M0O6UM/1.jpg Byłem potem jeszcze u mechanika żeby sprawdził i powiedział że na wszystkich jest 14 czyli dobrze. Może ktoś mi powiedzieć o co tu chodzi wczoraj sprawdzałem to po parę razy i był ten sam wynik a dzisiaj inny nie rozumiem. Dajcie znać jeśli ktoś coś wymyślił
Opublikowano
Masz w ogole jakies problemy czy tak sprawdzasz bo sprawdzasz? Przy takiej roznicy w kompresji i takiej niskiej bez zadnych objawow by sie nie obylo
Opublikowano
Objawy to jedynie jak wlacze klime to na biegu jałowym lekko obroty chodzą oraz ma kiepski start . Sprawdzam bo chce założyć lpg a auto 300000 kupiłem od niemca i trochę oleju ubywa zalalem liqi 4100 full syntetyk a wcześniej nie wiem jaki byl więc taki wlalem.
Opublikowano
Nie ma szans zeby przy 7 bar pracowalo ladnie, dobrze odpalalo tym bardziej na zimnym i jeszcze w miare bez utraty mocy jezdzilo... cos sie nie zgadza.
Kompletuje m pakiet z przodu sedan... moze jakos pomozesz?