Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś może wie, jaka może być przyczyna mokrej świecy z oleju od gwintu aż po sama elektrodę ? Jest tak tylko w jednym cylindrze,

Dziękuje

Pozdrawiam

Marcin

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tam masz takie rurki z uszczelnieniem, w ktore wchodza swiece pewnie jest uszczkodzony uszczelniacz i puszcza olej.
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tam masz takie rurki z uszczelnieniem, w ktore wchodza swiece pewnie jest uszczkodzony uszczelniacz i puszcza olej.

Kolega pisze "od gwintu do elektrody" czy w części która jest wewnątrz głowicy. Dodatkowa informacja - jest komunikat, że gubi zapłony. Zatem trzeba sprawdzić kompresję na tym cylindrze. Jeśli jest OK to pozostają dwie możliwości: wadliwa cewka lub kończący się wtryskiwacz który "leje paliwo".

Opublikowano

Dziękuje Krzysztof i multilab

1 błąd misfire cylinder 2, pierwszy raz pokazał mi sie ok 6 miesięcy temu, wymienilem wtedy wszystkie świece i cewki, w trakcie wymiany zwróciłem uwagę na świece w cylindrze numer 2 byla delikatnie zalana olejem

2, autko jeździło bez prombemu aż to końca czerwca gdzie stało sie to samo, zgubił moc i pojawiła sie kontrola silnika, misfire cylinder 2,

3 wymieniłem świece tylko w tym cylindrze, przy wymianie zwróciłem uwagę na mokra świece, autko teraz jeździ bez problemu. Wiem ze problem dalej jest i chciałbym go naprawiać.

Dziękuje jeszcze raz Krzysztof i multilab za poświęcenie mi czasu, czy po tych informacjach może napisać cos więcej ? Zastanawiam sie dlaczego multilab myślisz ze to może być wtryskiwaczy skoro jest na świecy olej a nie paliwo,

Pozdrawiam