Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem podobny problem z głośną pracą wycieraczek.Bosch aero miały około 4 miesięcy i od nowości głośno pracowały,ukradli mi w nocy i rano standardowo machnięcie raz żeby mgiełkę usunąć z szyba porysowana.Kupiłem ponownie Boscha aero i tak samo głośno.Pożyczyłem od kolegi Valeo i cisza.Wywaliłem Bosche i teraz cieszę się cichą pracą valeo.
  • 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

ja przerobiłem temat łożyska, rozleciało się i wycieraczka zaczęła głośno stukać.

Łożysko jakie pasuje ma indeks 608 RS2 - uszczelnione z obu stron. Wymiary to 8x22x7. Koszt od ok 4 zł do 11 w zależności od producenta.

Problem z wybiciem miałem spory ponieważ po łożysku została tylko zewnętrza bieżnia i nie było jak jej wybić ze względu na kołnierz.

Podjechałem do gości który frezem przeciął bieżnie, wtedy wypadła. Przewierciłem na wylot sworzeń i użyłem śrubki 5 z nakrętką aby zablokować możliwość wysunięcia się łożyska.

• 1 rok później...
Opublikowano
ja przerobiłem temat łożyska, rozleciało się i wycieraczka zaczęła głośno stukać.

Łożysko jakie pasuje ma indeks 608 RS2 - uszczelnione z obu stron. Wymiary to 8x22x7. Koszt od ok 4 zł do 11 w zależności od producenta.

Problem z wybiciem miałem spory ponieważ po łożysku została tylko zewnętrza bieżnia i nie było jak jej wybić ze względu na kołnierz.

Podjechałem do gości który frezem przeciął bieżnie, wtedy wypadła. Przewierciłem na wylot sworzeń i użyłem śrubki 5 z nakrętką aby zablokować możliwość wysunięcia się łożyska.

u mnie jest 608 D ? England

Jest problem to wybic :mad2:

Opublikowano

Witam Panowie!

dzis zauwazylem ze sie lozysko rozlecialo w prawym ramieniu wycieraczki. Sa tam2 lozyska,to drugie jest ok. Pytanie,czy ktos z was juz kiedykolwiek wymienial to lozysko?

Nwm dokladnie,ale widze ze moze byc na stale w siedzisku ramienia i trzeba bedzie cale ramie gdzies zakupic. Nwm,mialem nadzieje ze da sie to jakos wyciagnac albo wybic z tego siedziska. Druga czesc lozyska,ten srodek, zostala na trzpieniu i tu tez pytanie,czy to mozna normalnie zdjac?

Czy ktos z was sie z takim czyms juz kiedys spotkal?

Pozdrawiam

Marcin :mad2:

Opublikowano
Na allegro masz gotowy zestaw do wymiany wraz z instrukcją. Koszt około 40 zł. Taniej można samemu poszukać bo masz nawet wcześniej w wątku opisane.