Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Sory ale nie moge tego nigdzie znaleźć, mianowicie. Czy w E36 325i 24V musi byc osłona wentylatora. Czy ma ona wpływ na załanczanie sie wisca. I powiedzcie ile w końcu ma być łopatek przy tym silniku 9 czy 11.

Z góry dziękuję

Opublikowano
łopatek jest 9, osłona powinna być, bo to podnosi skuteczność działania wentylatora, ale jak jej nie ma to też nic się strasznego nie dzieje, ale czasami może dochodzić do kłopotów z wychłodzeniem chłodnicy, szczególnie w duże upały
Opublikowano
A u mnie jest 11 łopatek, a co do obudowy to tak jak napisali przedmówcy ma być i kropka :roll2: POZDRO :roll2:
Łopatki popatkami bez osłony Visco załącza się pod odpowiednio wyższą temperaturą.
Opublikowano

i dodatkowo wiatrak dostaje kamieniami czy tam innym syfem (nie koniecznie przecież spod naszych kół) - ja jak jeździłem bez, to po jakims czasie nie mogłem się doliczyć jednej łopatki. i sam bym nie uwierzył gdybym jej niz zgubił. oprócz tego zgadzam się z przedmówcami

pozdro

Opublikowano
Ja mam urwaną dolną część tej osłony i mimo założonego nowego wiska dalej silnik grzeje sie w korkach.Po prostu załącza się za poźno.